Születési kövek, szerencsekövek, talizmánok

HALAK
Február 20 – Március 20

A Halak csillagjegy uralkodó bolygója a Neptunusz, eleme a víz és a levegő. A Halak jegy szülöttje a legromantikusabb, legönzetlenebb embertípus, ők azok, akik mindenkin segítenek, aki rászorul. Mottójuk: Az Egy-ség részei vagyunk!

Bár többnyire igyekszenek a háttérben maradni, jól érzik magukat ha nagy nyüzsgés van körülöttük. Természetükből fakad, hogy szeretnek légvárat építeni, és bizony nem egyszer ezért is csalódnak. Igaz, hogy a szerencse egész életükön át kíséri őket és gyakran átsegíti a nagyobb bajokon, de a kudarcok után csak nagyon nehezen képesek talpra állni. Soha nem tagadják meg az élet kísértéseit, és nehezen vállalják fel magukat.

A Halak csillagjegy születési kövei, szerencsekövei

Ametiszt

 

Az ametiszt ideálisan harmonizál a Halak szülötteinek energiáival. Nagymértékben erősíti a spirituális tapasztalatok iránti fogékonyságukat, segíti a Halakat abban, hogy bízzanak önmagukban és képesek legyenek tökéletesíteni legbenső lényüket.

Fluorit

A fluorit elmélyíti a Halak intuitív érzékelését. Világosságot teremt a bensőjükből feltörő képek és sejtések özönében, s rávilágít azok igazságtartalmára. Bátorságot ad nekik benső felismeréseik átéléséhez.

 

Akvamarin

A Halak az egyik legérzelmesebb állatövi jegy, szülöttei nehezen tudják magukat függetleníteni érzelmeiktől. Számukra nem könnyű a kívülálló szemével megvizsgálni érzéseiket, mert nagyon sok minden történik a mélyben, tudat alatt. Az akvamarin stabilizálja az érzelmeket. Segít meglátni a felszín alatt zajló folyamatokat és kifejezésre juttatni az érzelmeit. Az akvamarin csökkenti félelmeit és érzékenységét.

Ha akvamarint használ, segítségével könnyebben megszabadulhat az érzelmi terhektől is.

A Halak jegy szülötteire jellemző, hogy gyakran úgy kezdenek bele egy új kapcsolatba, hogy még tart a régi. Ilyenkor a felszín alatt meglehetősen nagy az érzelmi kavarodás. Az akvamarin segítségével világosabban láthatja a kapcsolatait és segít megszüntetni azokat az érzelmi szálakat amelyek megmaradtak az előző kapcsolatából.

 

Jade

A jade harmonizál az együttérző, gyengéd és szeretetteljes Halak csillagjegy szülöttének természetével, támogatja és segíti Őt abban, hogy bízzon szíve bölcsességében. A Halak lelkét befogadóvá teszi arra, hogy az életet annak szépségében és teljességében élje.

Holdkő

A Halak intuitív természetével van összhangban a holdkő és segít alkalmazni a spirituális meglátásokat a hétköznapi életben. A holdkő segít az érzelmi gátak feloldásában és harmóniát teremt a teste és az érzelmei között.
A holdkő az érzékeny bőrű Halakat megvédi a negatív rezgésektől, ezzel elősegítve, hogy megőrizhessék különleges fogékonyságukat és érzékenységüket.

 

Hegyikristály

A hegyikristály segíti a Halakat, hogy rátaláljon saját útjára és helyes döntéseket hozzon. Újra és újra friss energiával tölti fel, védelmet biztosít és segíti a belső szilárdság kifejlődését.

 

Jáspis


A jáspis türelmes szeretetet és állhatatosságot kölcsönöz a Halaknak. Ráébreszti, hogy minden tapasztalatnak, tulajdonságnak és életformának megvan a maga helye. A jáspis segíti a Halakat gyenge és energiahiányos állapotban is.

A jáspis önmagával szembeni őszinteségre is ösztönzi a Halakat, megakadályozza, hogy hazudjon önmagának.

 

Amazonit

Az amazonit kiegyensúlyozottá teszi a Halakat, oldja a lelki feszültséget és nyugtatólag hat stresszes időszakukban.
A Halak csillagjegy szülötteit mélyen áthatják az érzelmek. A racionális döntések helyett sokszor inkább érzelmekből reagál. Az amazonit segít különbséget tenni az intellektus és az érzelmek között. Fokozza az intuiciót és segít racionálisan megfogalmazni megérzéseit.

 

Gyöngyház és gyöngy


Az érzékeny Halaknak a gyöngyház a védettség érzését közvetíti, ugyanakkor támogatja segítőkészségüket, együttérzésüket és a szeretetteljes odafordulásra való képességüket.

 

Lazurit


A lazurit segít a feltétel nélküli szeretet elsajátításában, mely során megszűnnek a másik fél iránti indokolatlan elvárások. Képessé teszi társát úgy elfogadni ahogy van és abban is segít, hogy ne vegye magára mások problémáit.

A lazurit elősegíti a logikus gondolkodásmódot, megérzésekkel és spirituális szemléletmóddal ötvözve ezt.

 

Türkiz


A Halakat segíti a türkiz, hogy lelküket kitárják az ég titkai előtt, ugyanakkor gyökereik mégis a Földhöz kössék őket, hogy a mindennapi életben könnyen eligazodjanak. Óvja a Halak érzékeny lényét az akaratlan behatásoktól és összeköttetést teremt számukra a kozmikus és a földi erőforrásokkal.

 

***********

 

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Halak jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk II. moduljának anyagát képezi, ami nem nyilvános.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

**********

 

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Ascendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

 

Tehát ne feledd, hogy a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Ascendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .