BAK

December 22 – Január 20

A Bak Föld jegy, uralkodó bolygója a Szaturnusz. Ha a Szaturnusz által jelképezett tulajdonságok helyes arányban és természetesen fejeződnek ki, akkor a Bak jegy szülöttje céltudatos, kötelességtudó, dolgos, és állhatatos típus.

A hagyományokhoz, az adott struktúrákhoz vonzódik, nem szeret gyakran változtatni. Önfegyelme óriási, ahogy felelősségtudata is. Testileg és lelkileg is szívós alkat.

Diszharmóniában viszont érzelmileg nagyon sebezhető, kevés az önbizalma. A jegy szülöttje úgy érzi, hogy a Szaturnusz által jelzett életterületeken nehezen érhet el sikereket és súlyos akadályokkal kell megküzdenie. Ennek oka, hogy ezeket az életterületeket nagyon komolyan veszi, maximalista, és feltétlenül tökéleteset akar elérni. Az akadályokat éppen a kudarctól való félelme váltja ki. Ha könnyedebben szemlélné a dolgokat és sikeresnek könyvelné el a nem egészen tökéletes eredményeit is, akkor megszűnne belső félelme és ezzel együtt a gátlások is.

A Bak csillagjegy segítő kövei

Citrin

A citrin a Bakok érzelmeire van hatással. Segíti abban, hogy elfogadja önmagát és magabiztosan lépjen fel az élet bármely területén. Ez az élénk rezgésű kő felszínre hozza lelke árnyoldalait és segít ítélkezés nélkül elfogadni a negatív tulajdonságokat. Feloldja a gátlásokat és spontaneitásra ösztönzi a Bak szülötteit.

Borostyán


A borostyán hozzásegíti a Bakot a sikerhez, kiváltképpen az üzleti életben.
A borostyán jókedvre deríti, ezért viselje mindig, amikor hangulata szomorkás mert ragyogó energiái rengeteg életerőt és derűt kölcsönöznek a léleknek.
A borostyán egy erőteljes hatású anyag, mely magába szívja testéből a betegségeket és fokozza az immunrendszer működését.


Kalcedon

A Bak szereti ellenőrzése alatt tartani az érzelmeit és nehezére esik beszélni az érzéseiről.
A kalcedon segíti az önelfogadásban és magabiztosságban. Finom energiája felszínre hozza lelke árnyoldalait és segít ítélkezés nélkül elfogadni és változtatni saját negatív tulajdonságain.

 

Gránát

A Bak csillagjegy szülötte felelősségteljes ember, aki törekszik arra, hogy helyesen cselekedjen és embertársai hasznára váljon. Óvatos de tekintélyt parancsoló. Szereti az embereket és mindent megtenne értük, de szereti irányítani a környezetét.

A Bak csillagjegy szülötte egy biztos pont akire lehet támaszkodni, hűségesen kitart partnere mellett. Ezt a tulajdonságát erősíti a gránát viselése. A gránát erősíti a Bakban a vágyat, hogy megismerkedjen az élet spirituális oldalával. A gránát egy kis könnyedséget varázsol az életébe, revitalizáló kő és a helyzettől függően derűt vagy szenvedélyt kölcsönöz használójának.
Bevonzza életébe azt a szeretetet és odaadást, amit egy partnertől vár el.

 

Hegyikristály

A hegyikristály ideálisan harmonizálja a Bak – energiák mélyebb rezdüléseit. Elvezeti a Bak csillagjegy szülöttét a magába tekintés és a meditáció rejtett képességéhez és segíti abban is, hogy megvalósítsa lényének legteljesebb tisztaságát és világosságát. Oldja a megkövesedett struktúrákat és hozzásegíti a Bak jegy szülöttjét, hogy maga is áttetsző kristállyá váljék, amely magába fogadja és szétsugározza a fény erejét.

 

Hematit


A Bak jegy szülöttjének gondolkodásmódja kissé merevnek tűnik és összhangban van a társadalmi normákkal. A hematit egy vas tartalmú kő, melynek rezgése harmonizál a Bak jegy szigorú uralkodójával a Szaturnusszal.
A hematit nyitottabb gondolkodásra serkenti és vizsgálódásra bátorítja a Bak jegyűeket.

 

Lazurit


A bak jegy szülöttei ha megvalósították álmaikat, általában intenzíven foglalkozni kezdenek a spirituális világgal. A lazurit fokozza intuíciós képességüket, bölcs meglátásokat és útmutatásokat ad.

 

Obszidián

 

 

A Bak jegy szülöttje saját belső hatalmának és tekintélyének elérésére törekszik és arra vágyik, hogy hiteles, valódi énjét tükröző életet élhessen.
Az obszidián segíti a jólétért tevékenykedni, energiája feloldja a gátlásokat és spontaneitásra ösztönöz.

 

Ónix


Az ónix segíti a Bakot, hogy a gyakorlati élettől némileg elkanyarodva a lélek mélyén megtalálja azt, ami igazán lényeges. Erősíti fegyelmét és kitartását az úton, ugyanakkor enyhít kérlelhetetlen szigorán. A Bak csillagjegy komoly, szabályokat betartó és jó humorérzékkel megáldott állatövi jegy.
Születési köve az ónix, hozzásegíti ahhoz a rendszerességhez és hatalomhoz, amire vágyik.
Az ónix segíti abban, hogy irányíthassa életét, miközben erősíti önbizalmát is.
Támogatást nyújt a nehéz időszakokban, és segít összpontosítani energiáit mentális vagy lelki stresszhatás alatt.

 

Rodokrozit

A Bak vágyik az elismerésre és próbálja érzelmeit irányítani, de csak önmagát szeretve tud igazán segíteni Önmagán! Ezt könnyítik meg a rodokrozit lágy energiái.
Ha esetleg taszítja ez a kő akkor az azt jelenti, hogy valamit elnyom magában amivel szembesülnie kellene! A rodokrozit feloldja és eltávolítja ezt a problémát, mert nagy mértékben növeli az önbizalmát!

 

Jáspis

A jáspis rezgései harmonizálnak a Bakok földies energiáival. A jáspis megerősíti a Bak csillagjegy szülöttét szerénységében, szilárdságában és türelmében. Ezzel egyidejűleg nyitottá teszi lelkét a teremtés sokrétűsége iránt, így esetleges megkérgesedése és egyoldalúsága esetén is hasznos segítség!

 

Holdkő


A Bak jegy szülötteinek legnagyobb életfeladata, hogy a külvilág helyett végre maguk felé fordítsák figyelmüket. A hatalmi figurák túl nagy helyet foglalnak el az életükben, akár szülőkről, tanárokról, főnökről vagy bármilyen szabályozó hatalomról van szó. Eddig a szabályoknak és hatalomnak engedelmeskedve élt. Ezért a feladata, hogy megtalálja saját belső hangját és azt kövesse, hogy feloldódjanak élete szigorú szabályai.

A holdkő segíti abban, hogy felfedezze saját belső értékeit és elismerje Önmaga csodálatos voltát.

 

Füstkvarc

A Bak jegyűek sokszor elszigeteltnek érzik magukat, úgy érezheti, hogy mások nem szeretik és hogy képtelen kifejezni érzelmeit. Sokszor elnyomja, vagy a csúcsra törve anyagi dolgokba vetítik ki lelki szükségleteiket, miközben mély lelki kapcsolatra vágynak. A füstkvarc segít leküzdeni azt az érzést, hogy nem tud megfelelni és önbizalmat sugall.
Legyőzi a búskomorságot és a mély kétségbeesést amire a Bak jegy szülötte olykor hajlamos.

Labradorit


A labradorit egyhangú szürkeségéből felvillanó színek a Bak lényének fényességét tükrözik, amit általában konvencionális külső mögé rejt.
A labradorit segít megbarátkozni a kötelességeivel, a sorsával.

 

Rubin


Született vezetői hajlamával és sikervágyával a ranglétra legmagasabb fokán érzi jól magát. Az energikus rubin erőt ad a sikerhez és a dinamikus irányításhoz, fejleszti vezetői készségeit.
A Bak jegy szülöttei nagyon vágynak a jólétre és a társadalmi rangra. A rubin bevonzza ezeket az életébe és nem engedi, hogy átvegyék az irányítást személyisége fölött.

A rubin lelkesedéssel és magabiztossággal tölti el, bevilágítja az útját.

 

**********

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Bak jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk II. moduljának anyagát képezi, ami nem nyilvános.

 

Általános ismeretek, amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Ascendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

A Napjegyről Holdjegyről és az Ascendensről korábbi bejegyzéseimben olvashatsz, IDE KATTINTVA

 

 

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési jegyedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Az uralkodó bolygókról és azok köveiről IDE KATTINTVA olvashatsz

 

Tehát ne feledd, hogy a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Aszcendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

Ha nem tudod, hogy az uralkodó bolygók a születésed idejében melyik állatövi jegyben jártak, írj egy e-mailt, vagy a Kapcsolat menüből küldj egy üzenetet a pontos születési időd és a születési helyed megadásával, és kiszámolom neked!

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

 Tovább…