Gondolataink már szavakba vannak öntve, ráadásul amelyek megbetegítenek, azok általában bíráló, ítélkező gondolatok, amelyeket egy – egy életesemény hatására göngyölítünk, újra  felidézünk, elmondunk másoknak, stb.

Ezzel szemben érzelmeinket mélyen és elszigetelten éljük meg, nem tudjuk szavakba önteni, általában szimbolikus tartalmúak. Ilyen például, amikor azt érzem, hogy “nagy teher nehezedik a vállamra”, “elszorul a torkom” “megszakad a szívem”, “nem veszi be a gyomrom”, stb. Ezek és a hasonló érzelmek okozzák a váll fájdalmat, torok, szív, gyomor problémákat.

Tulajdonképpen az összes betegséget, tünetet, három fő csoportba sorolhatjuk be. Ez a három csoport mutatja a lelki probléma lényegét, majd a tünet testünknek azon a helyén fog megjelenni, ahová a konfliktust asszociáljuk.

Életünk során folyamatosan különböző lelki konfliktusoknak vagyunk kitéve.

Ezek keletkezhetnek valós, megtörtént esemény folytán, de az is lehet, hogy képzeletünkben göngyölgetünk valamit, ami soha nem történt meg, csak rágódunk rajta. Attól függően, milyen érzelmi tartalommal töltjük meg a valóban átélt, vagy képzelt eseményeket, ennek megfelelően betegszünk meg, vagy maradunk egészségesek.

Ne feledjük, hogy ugyanazt az élethelyzetet minden ember másként éli meg!

Betegségeket előidéző konfliktusaink egyik nagy csoportjába tartozik a távolságtartás, elhatárolódás, békén hagyás vagy az érintkezés hiányérzet, valamilyen kapcsolat, érzékelés, érintkezés megszűnése, valamitől, valakitől való elszakadás, menekülés, különböző nemi és birtok konfliktusaink.

Ha úgy érzed, hogy a felsorolt témák téged lelkileg megérintenek, érdemes ezeket önmagadban rendbe tenni, mivel ha rágódsz rajta, többek között az alábbi elváltozásokat, tüneteket okozhatják:

afta
orrnyálkahártya gyulladás (allergia)
alacsony vércukorszint
hajhullás
alzheimer-kór
menstruáció kimaradása
szúró, szorító mellkasi fájdalom
autizmus
aranyér
belső fül problémák
bénulás
beszorítottság érzés
bőr allergia
kiütés
lassú szívverés
bronchitis
kötőhártya gyulladás
agresszivitás
farkaséhség
cukorbetegség
csonthártya problémák
duktális mellrák
ekcéma
epekő
pánikroham …..….. és még sok más tünet.

Ha szeretnéd tudni, hogy elváltozásaid milyen belső konfliktus eredményeképpen jöttek létre, a Mit üzen a tudatalattink a betegségekkel? című e-bookban megtalálod.

Bővebb információt IDE kattintva olvashatsz az e-bookról.

Másik két nagy lelki konfliktus csoportról a további írásaimban olvashatsz majd.

Ha komolyan szeretnél foglalkozni a betegségeket kiváltó okokkal, szeretnéd megismerni a biológiai összefüggéseket, a Biologika Szabadegyetem tanfolyamain ezt megteheted.

Tovább …

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Ha érdekesnek tartottad a bejegyzést, lejjebb megoszthatod ismerőseiddel!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .