Az önértékelés letörés, önbecsülés csökkenése komoly betegségek forrása lehet! Akinek nincs önbizalma, az általában  önmagát emészti, nincs jóban magával. Ha megdicsérik, azonnal felhívja a figyelmet valamilyen hibájára, vagy lekicsinyli a saját érdemeit. Semmiféle bóknak nem hisz, főleg akkor, ha az a családjától származik. Általában azt gondolja, hogy nem méltó még a családja szeretetére sem.

Ebben az írásban arról olvashatsz, milyen következményekkel járhat, ha nem változtatsz saját, téves hiedelmeiden.

Biztosan Te is voltál már abban a helyzetben, hogy váratlanul ért valami komoly lelki megrázkódtatás.

Ilyenkor agyunk automatikusan „túlélő” üzemmódba kapcsol, hiszen erősnek és egészségesnek kell lennünk, hogy a problémát megoldjuk. Nem betegedhetünk meg, nem dőlhetünk ágynak!

Rövidebb – hosszabb idő után túl vagyunk a helyzeten, megoldottuk, vagy megoldódott magától. Ilyenkor pedig szinte törvényszerűen jön valamilyen tünet. Enyhébb, vagy súlyosabb, ez azon múlik, hogy mennyire érintett meg lelkileg a probléma.

Általában ezt úgy szokták összefoglalni, hogy „erős voltam, de utána összeomlottam”.

Miért van ez így?

Általában abban a pillanatban kezdődik meg bennünk az elváltozás, amikor a konfliktust érzékeljük, de ez rendszerint még tünetmentes.

Később, amikor megnyugodtunk, nyugalmi állapotban a szervezetünk megkezdi a helyreállítást. Ez viszont valójában már a gyógyulási szakasz. Az a megtévesztő ilyenkor, hogy ebben a helyreállítási szakaszban érezzük a tüneteket, fájdalmakat, szembetűnő elváltozásokat is, amikor a szervezetünk már beindította öngyógyító folyamatait.

Életünk során szinte folyamatosan különböző konfliktusoknak vagyunk kitéve. Attól függően, milyen érzelmi tartalommal töltjük meg az átélt eseményeket, ennek megfelelően betegszünk meg, vagy maradunk egészségesek.

Előző írásomban olvashattad, hogy az összes betegséget, tünetet, három fő konfliktus csoportba sorolhatjuk be.

Most a második nagy konfliktuscsoport érzettartalmáról írok. Ennek a csoportnak van két kisebb csoportja, attól függően, hogy a nagyagy, vagy a kisagy vezérelte szöveteket érinti.

Ennek megfelelően az egyik az önbecsülés letörési, önértékelés csökkenési, képesség veszteségi, elkeseredési, megalázási, megalázottságikonfliktusokra reagálnak, jellemzően a „nem vagyok elég jó” érzettel párosul.

Másik csoportba a „megsértettek, sértegetnek, bántanak, sérüléstől félek, sérülésveszélynek vagyok kitéve” érzelmek tartoznak. Ez lehet mentális, vagy fizikai bántás, bántalmazás, sértegetés, szurkálás, vagy akár támadás miatti komoly félelem, fenyegetettség, veszélyeztetettség és komolyabb sértettség  érzés.

Ha ilyen érzelmeid vannak, annak következménye lehet többek között a

szívizom megvastagodás
szívritmuszavar
sorvadás
reuma
zsírdaganat
visszér
mellékvesekéreg probléma
mellhártya
fogszuvasodás
frigiditás
nyirokér probléma
melanoma
csontritkulás
övsömör
petefészek……. és még több száz betegség, tünet.

 

Fontos tudni, hogy soha nem a konkrét dolog (pld.megsértettek) okozza az elváltozást, hanem a bennem zajló érzelmi reakcióm betegít meg. Az pedig egyedül rajtam múlik, milyen érzelmeket társítok az eseményekhez.

Ha a párom állandóan veszekszik, attól nekem nem lesz bőrrákom! Ha ez engem nem érdekel, soha nem fogok megbetegedni, bármit mondhat!

Ha lelkileg megvisel, és foglalkozom vele, például félek tőle, elítélem a viselkedése miatt, a szervezetem önvédelemből megvastagítja a bőrömet, amit máris melanómaként diagnosztizálhatnak.

Minden betegség figyelmeztetés, hogy nem az életfeladatunkat végezzük, hogy letértünk az útról. Minden betegség egy jel, lelkünk üzenete, hogy változtatnunk kell. A gyógyulás csak akkor lesz tartós, ha lelkileg, érzelmileg is kijöttünk abból a helyzetből, ami megbetegített. Minden betegségből meggyógyulhatunk!

A Mit üzen a tudatalattink a betegségekkel? című e-bookban részletesebben is olvashatsz egy – egy betegség érzettartalmáról.

IDE KATTINTVA olvass róla bővebben.

A harmadik nagy lelki konfliktus csoportról a következő írásomban olvashatsz majd.

Ha elolvastad az e-bookot a betegségek lelki okairól és nem érted, írj bátran, szívesen segítek!

 

Ha szeretnéd megismerni a biológiai összefüggéseket is, és ezek alapján foglalkozni a betegségekkel, a Biologika Szabadegyetem tanfolyamain ezt megteheted.

 

Ha érdekesnek tartottad a bejegyzést, lejjebb megoszthatod ismerőseiddel!

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .