A Voyager–2 képe a Neptunuszról

A Neptunusz egy – egy jegyen megközelítőleg 14 esztendő alatt halad keresztül, ezért nagyobb csoportokra lehet hasonló  hatással.

A Neptunusz a Naptól számítva a nyolcadik, legkülső bolygó a Naprendszerben. A negyedik legnagyobb átmérőjű, és a harmadik legnagyobb tömegű, de a legkisebb méretű óriásbolygó. Színe miatt Neptunusról, a tengerek római istenéről nevezték el. A mélybe, a titkok világába való leereszkedést jelképezi, fizikai és szellemi értelemben egyaránt.

Ez a bolygó alkotja  a kozmikus kapcsolatot az összes élőlény között.

Jele az isten háromágú szigonyát jelképezi:

A Neptunusz megközelítőleg 165 év alatt kerüli meg a Napot, vagyis egy-egy jegyen átlagosan 14 esztendőn keresztül halad át.

Elsősorban a bennünk megoldatlan problémákra hat, de a lelki eseményeket is befolyásolja.

A Neptunusz az egyetemes szeretet jelölője.

Uralja a tengereket, óceánokat, folyadékokat, zenét, filmeket, színházakat, és televíziót, a női szépség és vonzerő tudatos hangsúlyozását, a csábítást, álmokat, illúziót, csalódást, szellemiséget, ideálokat, miszticizmust, előérzetet.

Feloldja a fizikai és a lelki sík közötti határokat.

A Neptunusz jelzi a spirituális és lelki fejlődést, a hit és a szeretet erejét, gyakorlását. Erősíti az intuíciót, a spirituális és művészi képességeket, fejleszti az együttérzést és az emberszeretetet.

Diszharmonikus aspektusai azonban zavaros gondolkodást, gyenge idegrendszert, hiszékenységet, szenvedélybetegségeket jelez.

Kormányozza ezen kívül még a ködöt, uralja a különböző misztériumokat, áltatást, hízelgést, mindazt, ami megfoghatatlan, illatokat, belső érzést, a költészet iránti szeretetet, színeket és a táncot.

A Neptunusz irányítja még a drogokat, a narkomániát, alkoholizmust, hipochondriát, holdkórosságot, transzhipnózist, a nem anyagi dolgokat és az abnormális helyzeteket.

A Neptunusz a Halak jegy uralkodó bolygója, de minden más jegy szülöttjére is valamilyen formában hatással van. . (A különböző jegyekre való hatásával a II. modul Kristály Asztrológiában foglalkozunk)

 

Testrészek, szervek, amelyeket befolyásol: a gerincoszlop idegszálai, talpak, hipofizis, telepatikus funkciók,  fehérvérsejtek, érzékeléssel kapcsolatos funkciók.

A Neptunusz kövei: zafír, krizolit, ametiszt,

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .