Gyakran kapok kérdéseket az ásványokkal, kristályokkal, gyógyító kövekkel kapcsolatban. Ezek egy részét azért tették fel, mert különböző, gyógyító kövekkel kapcsolatos könyvekben különböző útmutatást kaptak. A kérdések közül csokorba gyűjtöttem azokat, amelyeket többen is feltettek és megosztom veled is azokat, amelyeket lehet, hogy Te is felteszel, ha használod a kristályokat.

1. „Amikor egy kristály megsérül, eltörik,
nem szabad használni, el kell temetni!”

megsérült a kristály

Erre a tévhitre egyszerű, logikus magyarázat van.

A kristályok attól a pillanattól fogva “sérülnek”, hogy kibányásszák, megmunkálják, csiszolják, polírozzák, stb., mégis használhatónak tartják őket.

Ezzel szemben, ha a kristály a tulajdonosánál sérül, több helyen is olvashatjuk, hogy akkor az már nem használható…..
Ennek a nézetnek én ellent mondok, példaként önmagammal, aki minden sérült kristályt használok továbbra is, természetesen így már csak saját célra. Mivel ezekkel szinte megkülönböztetett szeretettel bánok, ezért azt tapasztalom, hogy még jobban teljesítenek, mint sérülésük előtt.

Természetesen figyelni kell arra, hogy mire használjuk ezután!

Egy masszírozásra, akupresszúrára használt kristály például sérülést okozhat a repedt, törött részénél, ezért kezelésre nem ajánlom. Ha a sérülése olyan jellegű, hogy nem áll fenn a baleset veszélye, akkor viszont nyugodtan használható.

Sérült kristályt használhatsz pld. kristályvíz készítéséhez  is, de programozhatod is, saját magadnak.
Ezeket a kristályokat viszont általában nem ajándékozzuk el, illetve ezt jól átgondoljuk annak megfelelően, hogy viszonyul a megajándékozott a kristályhoz. Ez is egyedi. Ha látja a sérülést és – talán pont ezért – Ő választja ki, akkor ez a kő Őt fogja szolgálni.

Egyik kis unokám nálam egy rózsakvarc „szárnya tört” angyalkát szeretett meg két éves korában annyira, hogy neki ajándékoztam. Azóta is ez a legkedvesebb köve, pedig már tini. Ma is meggyőződéssel mondja, hogy ez az angyalka segít neki, amikor valami problémája van.

Nagyon fontos, hogy lelkileg hogyan viszonyulunk egy sérült kristályhoz! Ha az esztétikai élményt tartjuk fontosnak és a sérülést a kristály hiányosságaként kezeljük, vagy csak sajnálatból tartanánk meg, akkor jobb, ha semmire nem használjuk, és valóban hasznosabb, ha visszaadjuk Földanyának.

Ha a kristály lényegére, az esszenciájára figyelünk, és az erősségét keressük, akkor viszont ezt tapasztaljuk meg általa, ezért hasznos, ha tovább használjuk. Ha feltétel nélküli szeretettel viszonyulunk a kristályhoz, az harmonikus kapcsolatot eredményez.

Vedd figyelembe, hogy a kristály sérülésének mindig valami oka van, és ez az ok veled kapcsolatos! Légy hálás, amiért felhívta a figyelmedet, hogy valami nincs rendben!

 

 

2. „A kisméretű kristályoknak elenyésző az energiája.”

 

Az apró kristályok is magukban hordozzák az egész tulajdonságát!

 

Ez tévedés!

A kristályokra úgy tekinthetünk, mint egy hologramra. Bármilyen apró darabra töröd, a legkisebb részében is benne van az egész. Tehát ez azt jelenti, hogy bármilyen pici kristályod van, pld. egy fülbevaló apró köve, ugyanazt a hatást biztosítja, mintha nagy marokköved lenne.

 

 

3.„Megbízható helyről, készen vettem bőségre programozott követ, de nem tapasztaltam semmi változást az életemben,
pedig mindig magamnál hordom.”

A válasz nagyon egyszerű!

Mi történik akkor, ha nem Te programozod a kövedet?

El tudod képzelni, hogy valaki, aki programozott köveket árul, képes legyen a Te vágyad iránt olyan elkötelezettséget érezni, mint Te? Lehet – e egyáltalán ugyanaz a vágya? El tudod – e mondani azt az érzést, ami benned keletkezne, ha legfőbb vágyad teljesülne?

A programozás legfontosabb része önmagunkban létrehozni azt a rezgésszintet, amit a vágyunk teljesülése során keletkezne. Programozás során ezt az érzést továbbítjuk a kristálynak, ami ezt felerősítve mágnesként vonzza hozzánk vágyunk tárgyát.

Van, aki bőségre, anyagi gazdagságra programozott köveket tömegével árul. Felmerül a kérdés, hogy miért kell neki árulni ezeket a köveket? Miért nem programoz saját magának egy követ úgy, hogy ne legyenek többé anyagi gondjai?

A kristályok azt a programot veszik át, ami a programozó érzelmeiben legfőbb vágyként megjelenik. Olyan erős vágy, aminek rezgési frekvenciája eléri és összekapcsolódik a kristály rezgésével.

Lehet – e egy idegen embernek legfőbb vágya a Te jóléted, háttérbe szorítva saját magát? Tudja – e rezgésszintjét olyan módon emelni, amit Te éreznél, ha rágondolsz saját vágyadra? Arról nem beszélve, hogy ahány ember, annyiféle érzés kapcsolódik a bőség fogalmához!

Ha biztosra akarsz menni, akkor programozd magadnak a kövedet! Ha valóban szíved vágyát programozod, és követed a tanultakat, akkor a siker nem marad el, ezt garantálom!

 

4. „Az  ametiszttel nem ajánlatos aludni!”

Ez is egy tévhit!

Az ametisztet ajánljuk álmatlanság esetén, vagy akkor is, ha nyugtalanul alszik valaki, sőt megvéd az ismétlődő rémálmoktól is.

Az ametiszt nagyon erősen spirituális kő, ezért azoknak, akik a spirituális úton járnak, kifejezetten nagy segítségükre van, amikor alszanak, mivel lehetővé teszi a testen kívüli élmények megélését. Az, pedig akitől távol áll a spiritualitás, egyszerűen csak azt gondolja, hogy szépet álmodott.

 

5. „A kristályok programozásánál nem elegendő, ha imádkozom? Fontos a relaxáció, vagy a meditáció?
Mi a különbség?”

Kristályprogramozás

 

Ez a legfontosabb kérdés! Ha kétségeid vannak, és nem áldozod rá az idődet az elméd elcsendesítésére, ne is kezdj hozzá  a kristály programozáshoz!

Ha egy relaxációval, vagy meditációval elcsendesíted az elméd, majd  a vágyadra fókuszálva – a tanult útmutatónak megfelelően – programozod a kövedet, elkezdenek a Te életedben is történni a csodák! Csak adj egy esélyt önmagadnak! Mi van, ha mégis működik?

Az ima és a meditáció között az a különbség, hogy az imában az imádkozó szólítja meg a Teremtőt (nevezhetjük bárminek), kérve a segítséget, míg a meditációban teljes hittel tudjuk, hogy a segítség a rendelkezésünkre áll, csak az elme zaja elnyomja, és nem vesszük észre.

Meditációban, amikor az elme elcsendesedik, a Teremtő szólítja meg a meditálót, amit a kristály felerősít, és egyeseknél belső hang, másoknál megérzés formájában jelenik meg az útmutatás!

Mi a különbség a meditáció és a relaxáció között?
Mindkettő pihenteti a testet és az elmét is, de a relaxációt általában hanyatt fekve és az egész testet teljesen ellazítva gyakoroljuk. Ilyenkor az alvás és az ébrenlét határán egyensúlyozunk, ami nagyon pihentető állapot.

Maga az alvás nem mindig pihentető. Gondolj csak egy rossz álomra: a tested és az elméd is stresszként élheti meg, ami álmodban történik. A relaxációban az ellenkezője történik: olyan élményeket idézünk elő, amit a test és az elme is pihentető, lazító hatású élménynek él meg.

A relaxáció nem kizárólag izomlazítást jelent, hanem teljes idegi és lelki ellazítást is. Az idegfeszültség ugyanis izomfeszültséget provokál: öntudatlanul összeszorítjuk állkapcsunkat, ráncoljuk homlokunkat, felvonjuk szemöldökünket, és megfeszülhetnek nyak- és hátizmaink is. Ugyanezen az úton a belső szervek, a zsigerek simaizmai is megfeszülhetnek, görcsbe rándulhatnak.

A meditációt általában ülve, egyenes háttal és több éberséggel gyakoroljuk, mint a relaxációt. Meditációban az a feladat, hogy kiválassz egyetlen dolgot (ez technikától függően maga a légzés, lehet egy kép, egy dallam, egy mantra, tárgy, gondolat, gyertyaláng, stb.) és minden figyelmedet arra az egyetlen dologra összpontosítsd és a meditáció ideje alatt végig tartsd is meg a figyelmed ezen az egy dolgon.

A meditáció és a relaxáció is egy olyan természetes állapot, ami spontán, magától is létre szokott jönni. Szinte biztos vagyok abban, hogy Te is meditáltál már, csak nem nevezted meg.

Például amikor elveszíted az időérzéked, mert belefeledkezel valamibe, amit csinálsz. Egy fát, egy pillangót vagy egy gyönyörű virágot nézel, és nem tudod, egy perc telt el, vagy tíz, vagy fél óra – ilyenkor spontán meditálsz.

Gyakorlással egyre hamarabb tudsz egyre mélyebb meditatív vagy relaxált állapotba jutni.

Ahogy egy gondolat vagy egy érzés ideges izom-összehúzódást válthat ki, ugyanúgy az ellazulás is visszahat érzéseinkre. Reflexes úton csökkenti a szimpatikus idegrendszer aktivitását: csökkenti a vérnyomást, lassítja, és egyenletesebbé teszi a szívműködést.

A relaxáció segít megszabadulni az állandó aktivitás állapotától, ami túlpörgéshez vezethet. Stressz esetén az agy parancsot ad a test izmainak a megfeszülésre, a relaxáció pedig a feleslegessé vált feszültséget oldja fel a testben. Ez visszahat az agyra is, és egy önmagát erősítő kör alakul ki, amely mélyíti a nyugalmat. Kitartó gyakorlással elérhető, hogy komoly igénybevétel esetén is nyugodtak maradjunk.

A test és az elme ellazítását ezért rendkívül fontos elsajátítani!

Tudatalattid olyan, mint egy gyermek, ezért nagyon jól reagál a gyakorlásra. Ha egyszer megtanulta a relaxáció, és a meditáció alapelveit, ezek könnyen automatikussá válnak, és ekkor megnyílnak a kreatív játékosság és az alkotó sugallat átadásának csatornái.

 

Ne feledd! A programozott kristályok segítő üzenetének fogadása múlik azon, mennyire vagy ellazulva! Ha görcsös vagy, az üzenet elmegy melletted és lehet, hogy egy soha vissza nem térő alkalmat szalasztottál el!

 

Kérdezz nyugodtan!

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

Ne maradjanak neked sem kétségeid,
a kérdéseddel nem vagy egyedül!
Írd meg és szívesen válaszolok!

Tovább…

Munkásságom és a weboldal támogatója: Kézműves baba és gyermek cipők, szandálok

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .