A gyógyító kövek, kristályok kisugárzott rezgései kedvezően hatnak ránk. De hogyan történik mindez?

Valószínűleg eredményesen szeretnéd Te is használni az ékszereidet, köveidet, ezért tudnod kell azt is, hogy milyen módon és milyen időtávban fejtik ki kedvező hatásukat.

Csak így válhat kezelhetővé számodra a várható változások mértéke és időbeli lefolyása.

Ha nem ismered valaminek a várható lefolyását, akkor előfordulhat, hogy közvetlenül a cél elérése előtt hagyod abba. Ezt abban a hitben teszed, hogy nálad ez nem működik. Rosszabb esetben azt gondolod, hogy becsapunk téged, amikor azt mondjuk, hogy a kövek képesek gyógyítani akár fizikai, akár lelki vagy szellemi szinten.

Egy másik nagyon fontos szempont, amit figyelembe kell venned, hogy csak azokat a problémáidat tudod sikeresen és tartósan megoldani, amelyek nem termelődnek folyamatosan újra!

Lehet, hogy most még fizikailag egészséges vagy, nincs semmi testi tüneted, viszont megoldhatatlannak tűnő lelki problémákkal küzdesz, stresszes munkahelyed van, vagy a házasságodban, kapcsolatodban nem kiegyensúlyozott az életed, folyamatosan aggódsz valamiért, zaklatott az életed.

Bizonyára már hallottál arról, hogy megoldatlan lelki konfliktusaid előbb – utóbb fizikai tüneteket, betegségeket okoznak.

Számot kell tehát vetned az életeddel! A jelentkező tüneteket elemezd ki a betegség szimbolika segítségével, és keresd meg életed „gyenge” pontjait. (Ide kattintva olvass róla bővebben)
Ezen területek megerősítéséhez a kövek hatalmas segítséget képesek adni, de csak akkor, ha Te is elszántan törekszel a megoldásra, a változásra.

Megteszed, amit meg kell tenned? Hajlandó vagy életed és gondolkodásod változtatásával megfizetni a gyógyulásod árát?

Ha azt gondolod, hogy ez a lépés bármilyen okból nem lehetséges, akkor nincs más hátra, próbálj megbékélni problémáiddal, fogadd el őket, de akkor se őrlődj miattuk, mert a lelki béke csak segítheti életed folyását.

Az életünk egységes egész, nem szedhetjük darabokra!

Bár nagyon sok hatás ér bennünket napról napra, de ezeknek a középpontjában Te, én, mi magunk állunk.

Érzésekkel, vágyakkal, félelmekkel, családdal és annak összes felelősségével. Sokszor szinte megoldhatatlannak tűnő  és egymásnak ellentmondó problémákkal.
Itt van a testünk is a maga fizikai és lelki igényeivel és a bonyolult vegykonyhájával.

Ebben a gubancban, ebben a szénakazalban kellene megkeresnünk, hogy mi az igazi oka annak, hogy megbetegszünk.

Minden mindennel összefügg, tehát egységében kell szemlélnünk és kezelnünk az életünk különböző területeit. Most ebben az irányban fogunk veled közösen továbbhaladni!

Tehát hogyan gyógyítanak a kövek?

Első lépésben a lelkünket gyógyítják. Felszínre hozzák – ha engedjük – azokat a rejtett tudati tartalmakat, érzelmi konfliktusokat, amelyek a testi tünetet előidézték.

A megfelelő kövek hatására képessé válhatunk a minket ért eseményeket,  embereket, világunkat úgy látni, amilyenek azok valójában.

Lelki konfliktusaink átértékelődnek és megtaláljuk megoldásukra a helyes utat. Amint elkezdjük követni ezt az utat, a lelki gyógyulással egy időben elkezdődik a testi gyógyulás is.

Ha nem halljuk meg tudatalattink szavát, amelyet a kövek felerősítenek, nem követjük az iránymutatást, testünk tünet, betegség formájában küldi az üzenetet.

A kristályok és drágakövek a természet adta energiarezgéssel rendelkeznek. Egész szervezetünknek, minden sejtünknek szintén van egy bizonyos frekvencián való rezgése.

Amíg rendben van minden körülötted, ez a rezgés kiegyensúlyozott, harmonikus, lelkivilágod rendben van, gondolataid pozitívak, tested egészséges.  Bármilyen stressz hatás ér, mindez diszharmonikussá válik és attól függően, hogyan dolgozod fel a helyzetet, negatívan hat a gondolataidra. Normális esetben ez viszonylag rövid idő alatt elmúlik, és visszaáll az egyensúly. Viszont ha hosszú ideig tart az egyensúly felbomlása, ennek hatására a test is megbetegszik.

A fenti illusztrációért hálás vagyok  Kecskés Józsefnek!

 

A kövek a rájuk jellemző rezgéseikkel sejtszinten hatnak szerveinkre, ráadásul használhatjuk őket közvetlenül a testen ékszerként, vagy a közelünkben a térben elhelyezve is.  (ld. Ma Prem Shakti kristályfüggők)

Minden kő többféle tünetre van hatással és minden tünetre többféle követ is használhatunk!

A kövek hatásának alábbi rövid összefoglalásában a teljesség igénye nélkül, csak a legfontosabb jellemzőket szedtem össze, ennél sokkal több hatással rendelkeznek.

Ösztönös megérzésed, vagy ismereteid alapján tudhatod, hogy mikor, melyik kőre van szükséged.

Achát – Alkalmazási területe szinte kimeríthetetlen.

Akvamarin – Sokrétű hatása generációk óta ismert. Ha hematittal együtt használjuk, a feltöltése is biztosított.

Ametiszt – Felhasználási területe széleskörű, rendkívüli spirituális képességeket is felszínre hozhat.

Aventurin – Nyugtatja a szívet, feledteti a gondokat, segíti a nyugodt alvást.

Citrin – Építőleg hat az idegekre, elmulasztja a fáradtságot, önbizalmat, bátorságot, új életenergiát ad.

Epidot ( Unakit ) – Rezgéseivel erősíti a szervezet öngyógyító erőit, segítségével gyorsabban felépülhetünk a lelki megpróbáltatások után.

Fluorit – Ez a kő nagyrészt fluorból áll, hatással van a csontokra, fogakra, légzési panaszokra. Allergia ellen is hatásos. Segíti a nagyagy működését is, könnyebb tanulást, gyorsabb gondolkodást

Gránát – Gyulladásos folyamatokban segít, növeli az ellenállóerőt, élénkíti az immunrendszer működését.

Hegyikristály – Minden kövek között a leghatásosabb, minden területen használható. A hegyikristályt sokrétű hatása miatt már orvosi műszerekben is alkalmazzák.

Hematit – Vérkőként is ismert, magas vastartalmú, kiegyensúlyozza a vérnyomást, fáradtság enyhítésére is alkalmas. Fokozza a test regenerációs képességét. Használatával javíthat unk életminőségünkön, fokozza vitalitást. Hematit segítségével más köveket is feltölthetünk.

Holdkő – Hatása széleskörű. Serkenti a tobozmirigy működését, testet és lelket egyaránt harmonizálja.

Howlit – Erősíti az akaraterőt, a kitartást. Fogyókúrázók is szívesen használják, mert segíti a fogyást és salaktalanítást.

Jadeit – Feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású, visszaadja a békét és nyugalmat.

Jáspis – Ez a kő szintén majdnem minden területen hat. Erősíti az ellenálló képességet, mozgásba hozza a gyógyító erőket, belső nyugalmat ad.

Kalcedon – Elsősorban a torokcsakrára hat. Segít abban, hogy kimondjuk gondolatainkat, ne „rekedjenek„ meg bennünk. Harmonizáló és nyugtató hatással rendelkezik, visszaadja az önbizalmat és az elevenség érzését.

Karneol – A karneol fokozza a kitartást és állhatatosságot, segíti a tetterőt. Lelki kimerültség esetén új energiát ad, erősíti belső indíttatásunkat.

Korall – A korall hatására szervezetünk könnyebben termeli az ellenálló képességhez  nélkülönözhetetlen fehérvérsejteket, szabályozza a nyirokkeringést.

Labradorit – Hatással van a szívre, kimerült állapotban új energiával tölt fel. Aktiválja az öngyógyító erőket, segítségével feloldhatjuk érzelmi blokádjainkat, rezgései stabilizálják auránkat.

Lazurit – Szabályozza a szervezet különböző mirigyeinek működését, csökkenti a magas vérnyomást és a beteges szívverést. Segít nyitottabbá és befogadóvá válni a külvilág felé, fokozza az önállóságot és az önbizalmat. Segít belső problémáink feloldásában.

Macskaszem – Eloszlatja a negatív energiát és védelmet nyújt. Önbizalmat, boldogságot, derűt sugároz. Hatással van minden szembetegségre is.

Malachit – Érdemes hematittal és hegyikristállyal együtt használni, ezek folyamatos töltést biztosítanak a malachitnak. Segítségével feloldódnak a lelki blokádok, segíti szellemi fejlődésünket. Tudatosítja a belső érzelmeket, segíti a lelki sebek gyógyulását. Harmóniát nyújt, visszavezet lelki egyensúlyunkhoz.

Obszidián – Antibakteriális hatású, hatékony a gyulladásokkal szemben. Minden síkon oldja az energiaáramlás blokádjait. Segíti a tisztánlátás képességét.

Ónix – Erős hatással van az agy tevékenységére, javítja a koncentrációt és az analitikus gondolkodást. Véd a negatív befolyásolástól, megszünteti a negatív érzelmeket, erősíti az öntudatot. Látásgyengeség esetén is ajánlott!

Rodokrozit – Fokozza a figyelmet, a hajtóerőt, a teljesítőképességet, hasznos alvászavarok és kimerültség ellen. Erősíti az emlékezetet és javítja az észlelőképességet.

Rózsakvarc – A legismertebb kövek közé tartozik, sokoldalú hatásával vált népszerűvé. A rózsakvarc a szeretet köve, a szívcsakrára van hatással. Megszünteti a lelki terheket,  segít a harag feldolgozásában, nyugtatja a kedélyállapotot, erősíti a szívet.

Tigrisszem – A legerősebb védelmi kövek közé soroljuk. Megfékezi a túláradó energiákat és izgalmakat. Mélységes belső béke és védettség, érzelmi mélység fejlődik ki a hatására. Használata elősegíti a mások iránti bizalom és megértés kifejlesztését.

Turmalin – A turmalin kristályok egymáshoz dörzsölődve töltődnek fel, ezért általában legalább két darabot használunk egymás mellett. A szívcsakrára van hatással. Fokozza az emlékezőképességet, tisztítja a vért, serkenti az immunrendszer működését.  Általános erősítő hatást fejt ki a májra, fokozza a méregtelenítést.

Türkiz – Leginkább a torokra és a légzésre, tüdőproblémákra van hatással. Megnyitja a torokcsakrát, segítségére van használójának, hogy könnyebben fejezze ki magát. Segít elhatárolódni a lelki terhektől, megszünteti az ingadozó kedélyállapotot, a félelmet. Tisztítja és erősíti az aurát, óv a negatív energiáktól.

 

A felsorolt kövek megfelelően használva képesek minden eltemetett tudati tartalmat felszínre hozni és segítenek azokat feldolgozni.

A feldolgozott probléma már nem keseríti tovább az életedet, ezáltal lelked gyógyul, egészségi állapotod elindul a javulás útján.

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Tovább…..

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .