KOS

Március 21 – Április 19

A Kos jegy uralkodó bolygója a Mars. Eleme a tűz, férfiasság és aktivitás jellemzi. A Kosra jellemző a céltudatosság, a vezetni akarás, harciasság, akarat, erõszakosság, rátartiság.

 

 

A KOS csillagjegy születési kövei közé tartozik a tüzes rubin.

Rubin

A KOS eleven természetét tükrözi a rubin vöröses színe, a marokkő parázsló izzása. A rubin rezgése összhangban van a Kos szenvedélyességével és életrevalóságával. Hozzájárul ahhoz, hogy a középpontba helyezze az eszményeit és céljait, segít koncentrálni az éppen aktuális feladatra és támogatja a Kosban alapvetően meglévő vezetői adottságokat.

 

Jáspis

Jáspis

A Kos jegy szülöttei számára az egyik legnagyobb feladat az, hogy előbb gondolkozzanak és csak azután cselekedjenek. A jáspis éppen ezt segíti elő és hozzájárul ahhoz, hogy tudatosítsa a viselkedése következményeit.

A jáspis harmonizál a Kosok energiáival, ugyanakkor fontos kiegészítő kő e jegy szülöttei számára. Erősíti bátorságukat és akaraterejüket, segíti Őket abban, hogy a Földön járjanak és kifejlődjék nyugalmuk. A jáspis emlékezteti Őket erőinek forrására és segíti, hogy nyitottak és szerények maradjanak.

 

Citrin

citrin

A Kos jegy szülöttei nem szeretik, ha kritizálják Őket még akkor sem, ha építő jellegű kritikáról van szó. A citrin segít elfogadni az építő véleményeket és megtalálni a helyes megoldásokat. Hozzájárul ahhoz, hogy spontán módon tudjon cselekedni anélkül, hogy ezzel elnyomná mások akaratát.

Ametiszt

ametiszt

 

A Kos jegye a fejjel van szorosabb kapcsolatban, ezért is szenvednek gyakran fejfájástól, idegességtől a jegy szülöttei. Csillapítja a fájdalmat, ellazítja a testet, ha egy ametiszt marokkövet 15 – 20 percre a homlokára helyez. A Kosok számára fontos kiegészítő kő az ametiszt. Tüzes energiájukhoz szellemi inspirációt társít, így a Kos szülött saját spirituális oldalát is felfedezheti és tetteiben megvalósíthatja.

 

Achát

achát

Az achát kitűnő általános gyógyító kő a Kos jegyűek számára! Erős földelő tulajdonságának köszönhetően jótékony hatással van testükre és védelmet ad a rossz szándék ellen. Ez azért hasznos a Kosoknak, mert nyílt véleménynyilvánításuk indulatokat ébreszthet másokban. Az achát higgadtságot ad, meditáláshoz is lehet használni.
Az achát egyensúlyt teremt a belső elválasztású mirigyek működésében és stabilizálja a test hőháztartását. Megóv a kimerültségtől és a kiégettségtől.

Hematit

hematit

A hematit összhangot teremt a Kos távlati céljai és a reális adottságok között. Amikor ez a rámenős jegy energiái szétszóródnának, a hematit összegyűjti őket és új erőt önt a Kosba.
A hematit segíti a Kos csillagjegy szülöttjét abban, hogy a nehéz időszakokban se veszítse el bátorságát, hogy tanuljon élettapasztalataiból és türelmesebbé váljék.

 

Gránát

gránát

A Kos bátor, vakmerő és öntudatos énje amelyet a külvilág felé mutat az egy álarc amely mögé bújik. A gránát kitartást ad ahhoz, hogy végigcsinálja azokat a dolgokat amelyekbe belekezdett és ne adja fel a közepén.

 

Sólyomszem

sólyomszem

 

A Kosnak könnyen szokásává válhat a felelősség áthárítása. Az éber energiájú sólyomszem segít leszokni arról, hogy a saját maga által előidézett problémái miatt másokat okoljon. Arra ösztönzi a Kos csillagjegy szülöttjét, hogy odafigyeljen mások és a saját testi épségére.

 

Karneol

Karneol

Ha karneolt visel a Kos, biztonságban érezheti magát! Ez a kő megtanítja elkerülni a veszélyes helyzeteket és megmutatja, hogyan lehet módszeresen visszavonulni és így megérni a másnapot is.

 

Lazurit

Lazurit
A Kos nem érzelmes állatövi jegy és gyakran vádolják azzal, hogy érzéketlen. A lazurit ideális kő a Kos jegy szülöttjének, mert ez a gyönyörű kő erősíti a szeretet energiáit minden szinten, finoman enyhíti az érzelmi csalódások miatti fájdalmat és megszünteti a destruktív érzéseket.

 

Rodokrozit

Rodokrozit

A kifinomult és nyugalmat árasztó rodokrozit segít a feltétlen szeretet és béke megtapasztalásában és abban is, hogy ez a nyugalmas rezgés a kapcsolatait is jellemezze. Ékszerként viselve elősegíti a szelídséget, toleranciát és a magasabbrendű énje iránti önzetlen szeretetet.

 

A fent felsoroltakon kívül vannak még olyan kövek, amelyek speciálisan segítik a Kos jegy szülöttjét, ezek ismertetése és használata azonban tanfolyamunk anyagát képezi, ami nem nyilvános.

 

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus

3 modul egyben most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Általános ismeretek,
amit a szerencsekövek kiválasztásáról tudni érdemes

 

A születési köveket szerencsekőként, bölcs döntések elősegítőjeként és védelmezőként, valamint betegségek gyógyítására és az egészség megőrzésére is használjuk.
Először is fontos tudni, hogy a különböző csillagjegyhez többféle kő is tartozhat, ráadásul a születési képletünkben rendszerint több csillagkép is szerepel. Amikor a szerencseköveinket  válogatjuk, akkor figyelembe kell vennünk a

  • Nap jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Nap járt születésünk idején (a horoszkópot általában a Nap jegy alapján nézzük)
  • Hold jegyünket, ami az az állatövi jegy, amiben a Hold járt születésünk idején (a Hold átlagosan 2 és fél nap alatt halad át egy jegyen
  • Aszcendensünket, ami az a jegy, ami a horizonton felkelt a születésünk pillanatában. Itt van jelentősége, hogy hány órakor születtünk, mivel a nap 24 órájában mind a 12 csillagjegy felkel.

A Napjegyről Holdjegyről és az Aszcendensről korábbi bejegyzéseimben olvashatsz, IDE KATTINTVA

 

Ha ennél is pontosabban szeretnéd kiválasztani a születési jegyedet, figyelembe kell venned azt is, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésed idején. Az uralkodó bolygókról és azok köveiről IDE KATTINTVA olvashatsz
Tehát a fent felsorolt kövek az adott állatövi jegyhez tartoznak, bármelyik bolygó járt benne.

Ennek megfelelően  születésünkkor különböző állatövi jegyekben jártak a különböző bolygók, így pontosan csak ennek ismeretében tudod kiválasztani az igazi szerencseköveidet!

A Nap jegyed, Hold jegyed és az Aszcendensed valószínűleg ismered. Keresd ki ezek szerencseköveit külön – külön. Ezután nézd meg az uralkodó bolygóidat és azok állásának megfelelően is gyűjtsd ki a szerencseköveket.

Amelyik kő a legtöbbször szerepel a listádon, azok közül válaszd ki a szerencseköveidet.

Ha nem tudod, hogy az uralkodó bolygók a születésed idejében melyik állatövi jegyben jártak, írj egy e-mailt, vagy a Kapcsolat menüből küldj egy üzenetet a pontos születési időd és a születési helyed megadásával, és kiszámolom neked!

 

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább…