A Szaturnusz a karma bolygója. Sorsszerű, végzetszerű eseményeket jelez, akadályokat, amiket le kell győzni….

A Szaturnusz a hatodik bolygó a Naptól számítva, a Jupiter után a második legnagyobb bolygó a Naprendszerben. Egyike annak az öt bolygónak, ami a Földről szabad szemmel is látható. A Szaturnusznak látványos, jégből és törmelékekből álló gyűrűrendszere van. Szaturnuszról, a római istenről nevezték el.

Jele Isten sarlójának stilizált képe, a kereszt és a félkör, ami azt szimbolizálja, hogy az anyag keresztje a lélekre nehezedik.

A Szaturnusz a karma bolygója. Sorsszerű, végzetszerű eseményeket jelöl, olyan akadályokat állít az utunkba, amiket le kell győznünk. Olyan, mint egy útjelző tábla: fájdalmas, elkerülhetetlen kanyarokra kényszerít, és közben, ha jól figyelünk, rengeteget fejlődünk, sok tanulsággal lehetünk gazdagabbak.

Hatalmas feladatot ró ránk! Ő a nagy sorsfordító, a nagy akadályozó, az előrehaladás gátlója, ha a problémákba belemerülünk és nem megoldandó feladatnak tekintjük. A Szaturnusz helyzete a születésünk időpontjában határozza meg életünk keretét és határait. Szándéka az, hogy próbára tegyen, és az anyagi céloktól a magasabb célok felé vezessen. Nem törődik vele, hogy akarjuk-e, csak teszi a dolgát.

Érdemes tehát magunkévá tennünk azt a  bölcsességet, amit Mooji spirituális tanító egyik interjújában mondott a közelmúltban:

„Ne azt mond Istennek, hogy ó Istenem olyan nagy problémám van, inkább mondd a problémának, hogy probléma, nekem van ám egy Nagy(szerű) Istenem.„

A Szaturnuszt a „Küszöb őrének” is nevezik, ami azt jelenti, hogy csak az léphet keresztül rajta, ami tiszta, őszinte, valódi, és mentes minden földi hivalkodástól

Bár félelmetesnek tűnő jellemzői vannak, amikor életünkben elérjük azt az állapotot, hogy tudatunkkal a magasabb világok felé fordulunk, csodás segítőtársra találunk benne. Amikor a Szaturnusz megengedi, hogy átlépjük a küszöböt, egy másik dimenzió nyílik meg számunkra.

A Szaturnusz irányítja a formát,  a fegyelmet, fegyelmezettséget, a rendet, uralkodik a tudományágak felett, mutatja a felelősséget, szervezettséget, ambíciót, a karrier megvalósításának alkalmasságát, korlátozásokat, szomorúságokat és késéseket. A Szaturnusz kormányozza a tudományos törvényességet, a teóriát, idősebb személyeket, türelmet, az időpontok meghatározását, tradíciókat, igazhitűséget, és az idő hatásos kihasználását. A Szaturnusz jelöli az igazság alapelveit, a megszilárdulást, az összehúzódását valaminek, a bölcsességet és az öregedést is képviseli.

A Szaturnusz a Bak jegy uralkodó bolygója, és társuralkodója a Vízöntő jegynek is, de minden más jegy szülöttjére is valamilyen formában hatással van.

Testrészek, szervek, amelyeket a Szaturnusz befolyásol: bőr, csontrendszer, fogak, térdek, fül, hallószervek, epehólyag, testfehérjék, endokrin mirigyek.

Szaturnusz kövei: A kéktől az ibolyaszínűig terjedő színskálába tartozó tiszta, áttetsző kövek, pld. a kék spinell, tanzanit, kék turmalin, ametiszt, csaroit, kék zafír

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább….

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .