A Pluto 2015. július 14-én készült valós színű képe (New Horizons űrszonda)

A Plútó hatása lassú, óvatos és könyörtelen….. Hatását azonban nem kerülhetjük el, hiszen születésünk idejében ott járt valamelyik csillagjegyben. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy minden megpróbáltatás a fejlődésünket szolgálja, a Plútó hatását a magunk javára is fordíthatjuk.

A Plútót sokáig a Naprendszer kilencedik, legkisebb bolygójaként tartották számon, ma pedig (az Eris után) a második legnagyobb törpebolygónak számít.

Pályája nagyon elnyúlt, ezért nem az egyes személyekre, hanem leginkább nemzedékek életére hat.

Plútó a földalatti világ,  a halál és az átváltozás istene volt. Ez az utolsó bolygó az elsődleges energia szimbóluma ,és az emberben jelenlevő természet feletti erőket jelképezi.

Az érzések szellemi energiákká való transzformációját szimbolizálja. A Plútó a tudattalanunkkal, árnyékvilágunkkal áll kapcsolatban.

Az emberi tudattalan ősi mélységéből pedig már csak fölfelé vezet az út.

A Plútó segítségével próbatételeken és fájdalmas kényszerűségek tapasztalatain keresztül juthatunk a szellemi fejlődés magasabb fokára. Eközben a lélek transzformálódik, regenerálódik és újjáépül.

Amikor a Plútó belépett a Rákba, kitört az első világháború. Családok bomlottak fel, gyerekek ezrei, akik akkor születtek, csonka családban nőttek fel.

Akkor tört ki a második világháború, amikor az Oroszlán jegybe lépett a Plútó. Újabb világégést élt meg az emberiség.

A következő Plútó-jegyváltás a Szűzbe az ipari forradalmat, a mikrochipeket és az elektronikai ipar fejlődését, az atomfegyverkezést „szülte”.

1972 közepén lépett át a Mérlegbe, itt járva a szexuális forradalom köszöntött az emberiségre.

Aztán a Skorpió-Plútó a nyolcvanas években az AIDS-t, és a nagy influenza-járványokat hozta.

A Nyilasban járva erkölcsi rombolást, értékválságot, a törvény totális felborulását, gerillaháborúkat és terrorakciókat robbantott ki.

A Plútó 2008. januárban lépett be a Bak jelébe, majd retrográdra fordulva visszatért még a Nyilasba.

2008 novembere óta ismét a Bakban tartózkodott, és a különféle hatalmi rendszereket piszkálgatta, mint ahogy azt tapasztaljuk nem csak hazánkban, hanem az egész világon.
Kiteregeti mindazt, ami titokban vagy takargatva fejlődött. Irányítja a megüresedett munkahelyeket, diktatúrát, kedvezőtlen célokat, és mindazt, ami zártkörű, mást be nem fogadó.

Hatása lassú, óvatos és könyörtelen.

2023 márciusában átlépett a Vízöntőbe, majd visszafordult a Bakba, és kb. másfél évig sétálgat a Bak és a Vízöntő között, folyamatosan oda – vissza. Ezen időszak alatt el van elfoglalva az anyagi világunk jelenlegi feltételeinek radikális lebontásával, majd újraépítésével.

Tehát a tavaszi Napéjegyenlőség idején, pontosan 2023.március 21-én a Plútó elérte a Vízöntő jelét. Az az Új Korszak, ami most folyamatosan születik (mert ez egy folyamat), kap egy újabb stációt a Plútó üzenetével, melynek lényege a radikális megtisztulás.

2023. március 21 –től másfél éven át, azaz 2024 őszéig minden olyan rendszer, amiben most élünk, a hatalmi struktúrák – beleértve mindenféle hatalmat -, a Plútó bele kényszeríti a gyökeres, radikális megújulásba.

Tudni kell, hogy arra az energiára, ami fentről érkezik, semmilyen téren nincsen olyan emberi ráhatás, nincs az a pénz, nincs az a hatalmi rang, ami meg tudja állítani, vagy felül tudja írni.
Gondolj bele egy egyszerűbb helyzetbe, amit mindenki ismer: tud bárki bármit tenni, hogy a Holdnak más hatása legyen az ár – apály jelenségre? Nem. Ebbe emberi kéz – szerencsére – nem nyúlhat bele.

A Plútó célja pedig a Vízöntőben az, hogy minden olyan fennálló, vagy fenn nem álló rendszer, amit eddig úgy hívtunk, hogy hatalom, és már életképtelenné, vagy Élet ellenessé (itt az Élet szót magára az Életre, létezésre értsd) vált, és nincs benne a szeretet törvénye, azt a Plútó, illetve összességében az „égiek” egyszerűen „lesöprik az asztalról”.

Talán így első olvasatra félelmetesnek tűnik, ám egyáltalán nem az, inkább örvendetes annak, aki képes a változásra, képes úgymond jobb emberré válni.
Mert tudni kell, hogy minden olyan rendszer – legyen az kicsiben, egyéni, családi szinten, vagy nagyban -, ami követi az emberi értékeket, ami az emberi értékek talaján áll, és amiben meg tud jelenni az igazi érték, a szeretet, a becsület, a tisztesség, azok a rendszerek a Plútó energiájával megújulnak.

Tehát 2024 őszéig két irány van csoport, társadalom, emberiség és egyéni szinten is: teljes, radikális megtisztulás, „lepucolás”, vagy egy megújult lehetőség.

A döntés lehetősége, hogy melyik irányban halad tovább egyénileg, az mindenkinek adott, és el kell fogadnunk, hogy akár családon belül is lehet különböző, ami olykor fájdalmasan is érinthet.

Tudomásul kell vennünk azt is, hogy a Földanya is megtisztuláson megy keresztül, ezért súlyos természeti katasztrófák, hatalmas viharok, földrengések is várhatók.

A Plútó a Bak jeléből – ami a különféle hatalmi rendszereket, konstrukciókat jelöli – a Vízöntő jelébe fog másfél éven át folyamatosan oda – vissza „sétálni”. Ilyenkor a két hatást összeköti.
Képletesen szólva a Bakban magához ragad valamit, amit vagy lesöpör, ha életképtelen, vagy megújítja és átemeli a Vízöntőbe.

A Plútó a Skorpió jegy uralkodó bolygója, de minden más jegy szülöttjére is valamilyen formában hatással van. . (A különböző jegyekre való hatásával a Kristály Asztrológiában foglalkozunk részletesen)

 

Testrészek, szervek, amelyeket befolyásol: szaporító szervek, here, petefészek, tobozmirigy, rendellenes növekedés, /szőrzetek, tumorok, szemölcsök, stb./

A Plútó kövei: obszidián, hematit, malachit

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla.

Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 


Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább….

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .