A Pluto 2015. július 14-én készült valós színű képe (New Horizons űrszonda)

A Plútó hatása lassú, óvatos és könyörtelen….. Hatását azonban nem kerülhetjük el, hiszen születésünk idejében ott járt valamelyik csillagjegyben. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy minden megpróbáltatás a fejlődésünket szolgálja, a Plútó hatását a magunk javára is fordíthatjuk.

A Plútót sokáig a Naprendszer kilencedik, legkisebb bolygójaként tartották számon, ma pedig (az Eris után) a második legnagyobb törpebolygónak számít.

Pályája nagyon elnyúlt, ezért nem az egyes személyekre, hanem leginkább nemzedékek életére hat.

Plútó a földalatti világ,  a halál és az átváltozás istene volt. Ez az utolsó bolygó az elsődleges energia szimbóluma ,és az emberben jelenlevő természet feletti erőket jelképezi.

Az érzések szellemi energiákká való transzformációját szimbolizálja. A Plútó a tudattalanunkkal, árnyékvilágunkkal áll kapcsolatban.

Az emberi tudattalan ősi mélységéből pedig már csak fölfelé vezet az út.

A Plútó segítségével próbatételeken és fájdalmas kényszerűségek tapasztalatain keresztül juthatunk a szellemi fejlődés magasabb fokára. Eközben a lélek transzformálódik, regenerálódik és újjáépül.

Amikor a Plútó belépett a Rákba, kitört az első világháború. Családok bomlottak fel, gyerekek ezrei, akik akkor születtek, csonka családban nőttek fel.

Akkor tört ki a második világháború, amikor az Oroszlán jegybe lépett a Plútó. Újabb világégést élt meg az emberiség.

A következő Plútó-jegyváltás a Szűzbe az ipari forradalmat, a mikrochipeket és az elektronikai ipar fejlődését, az atomfegyverkezést „szülte”.

1972 közepén lépett át a Mérlegbe, itt járva a szexuális forradalom köszöntött az emberiségre.

Aztán a Skorpió-Plútó a nyolcvanas években az AIDS-t, és a nagy influenza-járványokat hozta.

A Nyilasban járva erkölcsi rombolást, értékválságot, a törvény totális felborulását, gerillaháborúkat és terrorakciókat robbantott ki.

2008. januárban lépett be a Bak jegyébe, majd retrográdra fordulva visszatért még egy időre a Nyilasba.

2008 november óta ismét a Bakban tartózkodik, és ott is marad 2024 januárjáig. Tizenhat éven keresztül van elfoglalva az anyagi világunk jelenlegi feltételeinek radikális lebontásával, majd újraépítésével.

Befolyásolja a reprodukálás minden folyamatát, a fogamzást, sokszorosítást, nyomtatást. A Plútó irányítja a tömegeket, hulladékot, atomerőt, felforgatást és gonosz tetteket, a fóbiákat, megszállottságot, lassú növekedést, csoportosulásokat, átváltozásokat és átváltoztatásokat, befolyásolja a kezdetet és a véget, a születést és a halált, elszigeteltséget, kényszert, eltűnést, gyermekrablást, névtelenséget, baktériumokat és vírusokat.

Kiteregeti mindazt, ami titokban vagy takargatva fejlődött.
Irányítja a megüresedett munkahelyeket, diktatúrát, kedvezőtlen célokat, és mindazt, ami zártkörű, mást be nem fogadó.

Hatása lassú, óvatos és könyörtelen.

A Plútó a Skorpió jegy uralkodó bolygója, de minden más jegy szülöttjére is valamilyen formában hatással van. . (A különböző jegyekre való hatásával a Kristály Asztrológiában foglalkozunk részletesen)

 

Testrészek, szervek, amelyeket befolyásol: szaporító szervek, here, petefészek, tobozmirigy, rendellenes növekedés, /szőrzetek, tumorok, szemölcsök, stb./

A Plútó kövei: obszidián, hematit, malachit