Uralkodó bolygók sorozatomban a Vénuszról olvashatsz, ami egy nőies bolygó, ráadásul a „kis szerencse” bolygójaként is számon tartják.

A Vénusz a második bolygó a Naptól, 224,7 földi nap alatt kerüli meg a Napot.

Mivel közelebb van a Naphoz, mint a Föld, és kering körülötte, ezért néhány hónapig a Naptól keletre, majd néhány hónapig a Naptól nyugatra látható, változó távolságra.

Nevét Vénuszról, a szépség és termékenység istennőjéről kapta.

A Vénusz jele:

A Hold után a legfényesebb bolygó az éjszakai égbolton. Amikor eléri teljes fényességét, nappal is észrevehető.

A Vénusz a Levegő elemhez kapcsolódik, a meleg és a nedves minőséget képviseli, melyből a nedves minőség jelenléte a hangsúlyosabb. Nőies, passzív tulajdonságokkal bír, és az asztrológia  Fortuna Minor, azaz a kis szerencse bolygójaként is számon tartja. Kimondott jótevőnek tekinthető. Otthona a Mérlegben és a Bika jegyében található.

Az un. „kalauzcsillagok” közé tartozik, mivel régen (amikor éjjel még csak a csillagok fénye világított) segítette az embereket utazásaik során a tájékozódásban. Emiatt nagyon kedvelt volt és szívesen adtak különféle hangzatos neveket neki, külön a reggel látható és külön az esti Vénusz számára, mint például a Hajnalcsillag és Esti csillag nevet, amelyből keletkezett a jól ismert Esthajnalcsillag elnevezés.

A Vénusz a bensőnk legmélyén lappangó tulajdonságainkat segíti felszínre hozni. Ez a nőies bolygó nyitott, nem akarja minden áron elfojtani, elrejteni az érzéseit és a tudását.

A „kis szerencse” bolygójának tekintik, és bármelyik állatövi jegyben jár születésünk idején, mindig valami kellemeset tartogat. A szerelem bolygója, a régi időkben jóakarónak is nevezték. Még a rossznak vélt hatásai sem tragikusak, inkább emberi hibákra utalnak.

A Vénusz a kapcsolatokra hat legjobban, a romantika, a szerelem, a szépség, a béke, a kényelem, a függetlenség, önállóság, a harmónia és a női természet jelölője. Az érzékiséget, gyengédséget, gyönyört, a házasságot, a párkapcsolatot, az esztétikát, birtoklást, szépséget, sármot, zenét, drámát, művészeteket és a művészi hajlamot befolyásolja. Hatása alatt általában kellemes és szép dolgok állnak.

A harmonikus Vénusz  természet vonzó, vidám, barátságos, művészi hajlamú, odaadó, gyengéd, szórakoztató, és egészségesen érzéki.

Diszharmóniában hiúság, felületesség, féltékenység, elhanyagoltság és léhaság jellemző rá.

A Vénusz a Bika és a Mérleg jegyek uralkodó bolygója, de minden más jegy szülöttjére is valamilyen formában hatással van. . (A különböző jegyekre való hatását Kristályterápiák tanfolyamunkon ismerheted meg)

Testrészek, szervek, amelyeket befolyásol: torok, nyak, áll, arc, vesék, a belső reproduktiv szervek, a véna cirkulációja, receptorok a bőrben.

A Vénusz kövei, melyeken át az Univerzum kozmikus energiáit közvetíti: gyémánt, tiszta, színtelen, átlátszó kvarckristályok, cirkónia, fehér zafír és fehér topáz

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus
3 modul egyben
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A Tanfolyam menüben olvashatsz bővebb információt a 3 modulról.
Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Érdekesség, amit a wikipédiában találtam a Vénuszról:

A Vénuszon több magyar vonatkozású elnevezés található. Konkrét személyek közül Jászai Mari színésznő, Klafsky Katalin operaénekes, és báró Orczy Emma regényíró nevét viseli kráter. A mitologikus jellegű nevek közül a legismertebb a Szélanya.

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

Tovább….