Amikor a születési köveinket, szerencsekövünket keressük, nagy hangsúlyt fektetünk az Aszcendensre is, hiszen ez pontosabban határoz meg minket, mint a Nap – jegyünk. Nézzük ezért, mi az Aszcendens?

Az Aszcendens az a jegy, ami a keleti horizonton éppen felkelt a születésed pillanatában.
Mivel 24 óra alatt mind a 12 csillagjegy felkel, ráadásul valamelyik jegy hosszabb, másik rövidebb idő alatt, ezért fontos percre pontosan meghatározni a születés idejét. Sajnos erre az adatra régen nem fordítottak akkora figyelmet, mint manapság, ezért az idősebb generáció általában csak a szülők emlékeiből szerezhet tudomást a születés pontos idejéről.

Átlag kétóránként kel fel a keleti horizonton egy újabb állatövi jegy. A Föld ellipszis pályája miatt azonban ez a kétórás ciklus nem szabályos. Különböző sebességgel emelkednek fel a jegyek. Nálunk, (az északi féltekén) a Halak a leggyorsabb jegy, amely kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel.

Ezért van az, hogy nálunk a Halak Aszcendens viszonylag ritka, a Szűz pedig gyakori.

Az Aszcendens azt az arcunkat szimbolizálja, amit a külvilág felé mutatunk. Egy „álarcot”, amit személyiségünk felvesz, és ami eltakarja igazi Énünket. Gyakran értetlenül állunk akár a legközelebbi hozzátartozónk előtt is, mert nem értjük, miért nem ismer minket. Olykor zűrzavar van bennünk és mi magunk is feltesszük a kérdést: Ki vagyok én valójában?

A mai változó világban azt tapasztalhatjuk, hogy mindaz a tulajdonság, amivel eddig azonosítottuk magunkat: nevünk, társadalmi helyzetünk, iskolai végzettségünk, a családunkban betöltött helyzetünk, az az arcunk, ami a  külvilág felé látható, már nem elégít ki. Nem találjuk benne az Élet értelmét, nem találjuk azt, ami igazi, szívből jövő örömöt, kiegyensúlyozottságot, boldogságot nyújtana számunkra.

Ilyenkor tesszük fel a kérdést: Erre születtem? Biztos, hogy szenvednem kell a születéstől a halálig? Kell, hogy legyen valami más is!

Igen, van valami más, fontosabb feladatunk, amiért megszülettünk!

Az Aszcendens minősége teljesen különbözhet a Nap jegyünktől. Ha rád nem jellemző a Nap jegyed, akkor nagyon nagy a valószínűsége, hogy az Aszcendensed, vagy a Hold jegyed dominál.

Az Aszcendens uralkodó bolygóját egy olyan „jó tündérnek” tekintjük, ami születésünk pillanatától végig kísér egész életünkön keresztül. A „jó tündér” áldásossá teheti az ember életét, de kemény feladatok elé is állíthatja. Minden bolygónak megvannak a maga sajátosságai, és minden jegynek a maga tulajdonságai. Érdemes ezért megjegyeznünk Aszcendensünk uralkodó bolygóját is.

Hangsúlyozom, hogy a csillagjegyek önmagukban nincsenek ránk hatással, csak ha bolygók, vagy házak helyezkednek el bennük. Mindig azt keressük, hogy a Nap, a Hold és az uralkodó bolygók (Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó)   milyen csillagjegyben tartózkodtak születésünk idején. Tehát ennek megfelelően a bolygók általunk érzékelhető hatását befolyásolják a csillagjegyek.

Minden csillagjeggyel többféle kristály rezonál, annak megfelelően, hogy az adott csillagjegynek milyen jellemzői vannak.  Ez független attól, hogy az adott csillagjegy éppen a Napjegyed, Holdjegyed, vagy az Ascendensed.

Amikor a szerencsekövedet keresed, írj fel minden követ, ami a Napjegyed, Holdjegyed és az Ascendensed csillagjegyéhez tartozik, majd szűkítsd a kört azokra a kövekre, amelyek a legtöbbször szerepelnek a felsorolásban.

Azt is megteheted, hogy annak megfelelően választasz szerencsekövet, hogy életed melyik területén van szükséged segítségre, megerősítésre.

Kristályterápiák tanfolyamunk II. moduljában részletesen is foglalkozunk azzal, hogy mire születtél, mik a gyenge pontjaid, hol vannak a gátjaid és mit tegyél a szerencseköveiddel ahhoz, hogy életed igazán beteljesült legyen. A „jó tündéred” áldásait is megismerheted, így azt is tudni fogod, milyen területen számíthatsz a legnagyobb segítségére és azt hogyan tudod elérni.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus 3 modul együtt
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

Tarts velünk és fedezd fel, mi a feladatod az életben. Biztos lehetsz abban, hogy amint elindulsz abba az irányba, amire születtél, az Univerzum összes támogatása a rendelkezésedre fog állni.

 

 

Tovább…

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .