A Holdjegyünk meghatározó szerepet tölt be a személyiségünkben, ezért amikor a horoszkópunkat nézzük, gyakran a Holdjegyünket jobban érezzük ránk vonatkozónak, mint a Napjegyünket. Ez nem véletlen, hiszen szűkebb időintervallumot határol be a Holdjegy, mint a Napjegy. Teljesebb képet azonban csak akkor kapunk önmagunkról, ha e két fő bolygón kívül az Aszcendensünket is ismerjük.

A Hold a Víz elemhez kapcsolódik, a minőségek tekintetében pedig a hideg minőség és a vizes kombinációja, ahol a vizes minőség van túlsúlyban. A hideg minőség tétlenséget, befele irányuló mozgást , míg a vizes odaadást, passzivitást eredményez.

A nőies, vizes jellegű, passzív Holdnak a Rák jegy az otthona, de megközelítőleg 28 napos (27,3) körútja során keresztülhalad mind a 12 csillagjegyen, ami által megmutatja, hogy milyen érzelmi adottságokkal rendelkezünk, milyen a temperamentumunk, hogyan reagálunk bizonyos dolgokra.

A Holdjegyünk felelős a pillanatnyi hangulatért, motiválja a múlthoz kapcsolódást, és a fantáziát.

A Hold a tudattalanra, illetve a tudattalannak az érzelmekkel, ösztönökkel, lelki akarattal, a megérzéssel, az okkultizmussal, az álmokkal és emlékekkel való kapcsolatára van hatással.

Attól függően, hogy születésünk időpontjában éppen hol járt a Hold, úgy reagálunk érzelmileg mindenre. Rámutat ösztönös szokásainkra, megmutatja, mennyire és milyen területen gondoskodó valaki, milyen dolgokhoz kötődik, mit utál, és mit szeret igazán. Nőies energiája befolyásolja a nőiességet, a fogamzást, a terhességet, a születést és a szülést, a gyermekkori élményeket, az érzelmi biztonságot.

Kapcsolatban van az otthonnal, családdal és a nyilvánossággal összefüggő dolgokkal. Befolyásolja azokat a dolgokat, amiket a Nap jegy nyújt, és arra is hatással van, hogy valaki miként képes kezelni azokat a karakterjegyeket és jellemvonásokat, melyeket a Napjegye alakított ki.

Ha úgy érzed, hogy a Nap jegyed tulajdonságai nem igazán jellemzőek rád, nagy a valószínűsége, hogy a Hold jegyed, vagy az Ascendensed hatása a domináns.

 

Fontos tudni, hogy a csillagjegyek önmagukban nincsenek ránk hatással, csak ha bolygók, vagy házak helyezkednek el bennük. Mindig azt keressük, hogy a Nap, a Hold és az uralkodó bolygók (Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz, Plútó)   milyen csillagjegyben tartózkodtak születésünk idején. Tehát ennek megfelelően a bolygók általunk érzékelhető hatását befolyásolják a csillagjegyek.

Amikor a Hold keresztülhalad egy – egy csillagjegyen, az adott jegyhez tartozó testrészekre, szervekre annak megfelelően van hatással, amilyen fázisában éppen tart a Hold. Tudjuk, hogy a Telihold a beépülést, növekedést, míg az Újhold a kiürítést, méregtelenítést, tisztulást szolgálja. Ezért, ismerve a Hold jegyedet, és a Holdat követve folyamatosan tehetsz valamit az egészségedért is.

Régebben elsősorban a gyógyításban követték lelkiismeretesen a Hold állásáról és a betegség lefolyásának összefüggéseiről való tudást. Hippokratész ismerte a Hold erőit, és tanítványait félreérthetetlenül arra oktatta: „Aki az orvostudományt anélkül műveli, hogy figyelembe venné a csillagok mozgásának hasznát, az bolond”, és: „Ne operáljatok a testnek azon a részén, amelyet az a jegy ural, amit a Hold éppen átszel”!

A Hold mindenkori állása az állatövi jegyben különleges hatásokat fejt ki a testi és szervi területekre. A test minden zónáját egy bizonyos állatövi jegy „uralja”. (A pontos összefüggéseket következő bejegyzésemben olvashatod majd.)

A gyógyászatban jártas elődeink a következő elvet fedezték fel:

Minden, amit az ember annak a testi régiónak a jólétéért tesz, amelyet az a jegy irányít, amit a Hold éppen átszel, hatékonyabb, mint más napokon. Kivéve a sebészeti beavatkozásokat.

Minden, ami azt a testi régiót, amit az a jegy irányít, amelyet a Hold éppen átszel, különösen terheli vagy igénybe veszi, károsabban hat, mint más napokon.
A sebészeti beavatkozásokat az illető szerven vagy testrészen ilyenkor, ha lehet, mellőzni kell! A sürgős műtétek magasabb törvénynek engedelmeskednek.

Ha a Hold éppen növőben van, amikor a jegyen áthalad, akkor sikeresebb minden a jegy által uralt szervbe felépítő anyagok bejuttatására irányuló tevékenység, mint fogyó holdkor. Ha a hold éppen fogy, sikeresebb minden méregtelenítésre és a szerv tehermentesítésére irányuló tevékenység, mint amikor növőben van.

A fenti útmutatást érdemes betartani akkor is, amikor a kristályokat gyógyító céllal használjuk.

Amikor a szerencsekövedet keresed, írj fel minden követ, ami a Napjegyed, Holdjegyed és az Ascendensed csillagjegyéhez tartozik, majd szűkítsd a kört azokra a kövekre, amelyek a legtöbbször szerepelnek a felsorolásban.

Hold – jegyed szerencseköveit IDE KATTINTVA találod meg

Azt is megteheted, hogy annak megfelelően választasz szerencsekövet a születési köveidből, hogy életed melyik területén van szükséged segítségre, megerősítésre.

Kristályterápiák tanfolyamunk II. moduljában, a Kristály Asztrológiában  részletesen is foglalkozunk azzal, hogy mire születtél, mik a gyenge pontjaid, hol vannak a gátjaid és mit tegyél a szerencseköveiddel ahhoz, hogy életed igazán beteljesült legyen. A „jó tündéred” áldásait is megismerheted, így azt is tudni fogod, milyen területen számíthatsz a legnagyobb segítségére és azt hogyan tudod elérni.

FIGYELEM!

Kristályismeret online kurzus 3 modul együtt
most kedvezményesen csak

5.000 Ft

A „Tanfolyam” menüben olvashatsz bővebb információt róla. Jelentkezési lehetőség ide kattintva

 

 

Tovább…

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .