Amikor valakit megkérdeznek, hogy milyen jegyben született, akkor általában a Nap jegyével azonosítja magát. Amikor viszont megnézi a horoszkópját, könnyen csalódhat amikor rájön, hogy az nem is jellemző rá.

A Napjegynek nevezzük azt a csillagjegyet, amiben a Nap állt születésünk időpontjában.  

Először is nézzük meg a Napot!

A Nap az őselemek közül a Tűzhöz kapcsolható, ezen belül pedig a meleg és a száraz minőségek kapcsolódnak hozzá, amiben a meleg minőség van túlsúlyban.

Ez utóbbi pedig azt jelenti, hogy a gyengébb száraz minőség által keltett feszültség a túlsúlyban lévő meleg minőség  által képviselt éltető erőt kiáradásra készteti.

A  férfias Nap otthona az Oroszlán jegy, itt teljesedik ki, de útja során természetesen végighalad mind a 12 jegyen. Amelyik jegyben jár a Nap születésünk idején, azt nevezzük Napjegynek.

A Napjegyünk adja az alap tulajdonságainkat, valójában ezt nevezik az égi ujjlenyomatunknak.

A Napjegy a cél, amivé válni akarunk, ez maga az egó. Életünk során mindenképp be kell járnunk útját, hogy kiteljesedhessünk földi létünkben.  A Nap helyzete tárja fel a külvilág felé mutatott arcunkat, irányítja tudatos megnyilvánulásainkat.

Akinek a Napjegye és az Ascendense nem azonos, annál a két jegy tulajdonságai keverednek. A Nap az akarattal, az életerővel, a lendülettel, az ambícióval és lényünk kívülről vezérelt, materiális világban megnyilvánuló részével van kapcsolatban. A Nap jelképezi a férfiasságot, a férfias (jing) energiát, az egót, vagyis a tudat „ébren lévő” oldalát uralja.

Legfontosabb Nap-jellemvonások: a függetlenség, kreativitás, magabiztosság, lobbanékonyság, bátorság, optimizmus, nagylelkűség.

Minden Nap jegynek megvan a maga egyéni útja az önmegismeréshez, amelyet a kristályok még inkább elősegíthetnek. A kristályok magukhoz vonzzák a jótékony energiákat, támogatják adottságainkat, ellensúlyozzák a kevésbé vonzó tulajdonságainkat, segítenek ledolgozni a karmikus örökségünket, és összekötnek minket a lelkünk legmélyebb rétegeivel.

A kristályok többek között az egyes állatövi jegyekhez is kapcsolódnak, mivel hasonló rezgéssel rendelkeznek, mint az adott jegy, a jegy hónapja és a jegy uralkodó bolygója.

Amikor kiválasztunk egy szerencsekövet, fontos figyelembe venni a Napjegyet, Holdjegyet és az Ascendenst. Ha ennél pontosabban szeretnénk választani, akkor ezen kívül azt is megkeressük, hogy az uralkodó bolygók melyik csillagjegyben jártak a születésünk idején.

Tehát összefoglalva: Minden csillagjegynek és minden bolygónak megvannak a maga kövei.

Ha valakinek pld. a Napjegye Bak, Holdjegye Oroszlán, Ascendense Vízöntő, akkor kikeressük a Bak, Oroszlán és a Vízöntő összes kövét. Az uralkodó bolygóknak is mindnek megvan a maga köve, aminek rezgésével harmonizál, ezeket is felírjuk.

Ezen adatok alapján kikeressük azokat a köveket, amelyek a legtöbbször szerepelnek a felállított listában, és ezek közül a kövek közül választjuk ki a szerencsekövünket.

Sorozatunk következő részében az Ascendensről olvashatsz.

 

Tanfolyamunk Kristály Asztrológia moduljában (a linkre kattintva bővebben olvashatsz róla) részleteiben is megismerheted az egyes csillagjegyekhez tartozó köveket, valamint azt is, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy azok valóban szerencseköveddé váljanak.

Tanfolyamunkon az asztrológiát a kristályok szempontjából nézzük és a különböző életutakkal, életfeladatokkal foglalkozunk, ennek mélységeiben merülünk el. Ez a terület könnyen elsajátítható akkor is, ha nem kívánsz az asztrológia komolyabb témájával, fényszögekkel, kvadrátokkal foglalkozni.

Ebben a modulban megismerkedhetsz többek között a valódi szerencseköveiddel, amelyeket születésedkor a különböző bolygók együttállásának energiája rendelt melléd, és azt is megtudhatod, hogy milyen helyzetben melyiket használd és hogyan. Saját gyógyító kristályaid, melyek a születésed folytán Téged szolgálnak, megtudhatod azt is, hogy mi a küldetésed ebben az életben, és hogy mit jelent a „jó tündér áldása”…. és még sok minden mást is.

 

Tovább ….

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .