Nagyon sokan szenvednek önbizalom hiányban, önbecsülés, vagy önértékelés letörési konfliktusban önmagukkal. Mint arról előzőleg már olvashattál, azok a lelki konfliktusok, amelyek a „nem vagyok elég jó” érzését keltik, sokszor súlyos megbetegedések előidézői lehetnek…..

Arra vágyódsz, hogy másmilyen legyél, miközben nem veszed észre, hogy már régóta különleges vagy. Olyan vagy, aki egyedi és megismételhetetlen, olyan, akiből nincs még egy. Pontosan az vagy, aki szebbé teszi a világot! Nem kell álarc mögé bújnod és nem kell másnak mutatnod magad, csak az légy, aki vagy!

Érezd jól magad!

 

Mi történik, ha mégis azt gondolod magadról, hogy „Nem vagyok elég jó”?

Az alacsony önértékelés lelki konfliktusa hosszú távon olyan megbetegedésekhez vezethet, aminek elkerülése érdekében érdemesebb inkább szelíd módszerekkel felépíteni az önmagadba vetett hitet.

Most azokat a köveket mutatom be, amelyek az önértékelésre, önbizalom erősítésére és lelki harmónia megteremtésére ajánlok.

 

Achát

Az achát alkalmas a negatív gondolatok és érzések megszüntetésére, önmagunk elfogadására.
Segít a problémák megoldásában, gyógyítja az érzelmi sérüléseket.
Nyugtató hatású, és szilárd alapokat teremtő kő, ami segíti kiépíteni a kiegyensúlyozott és gyakorlatias hozzáállást az élet dolgaihoz.

Türelemre és kitartásra ösztönöz, szelíd sugárzása helyes látószögbe helyezi az eseményeket. Ékszerként viselve fokozza a kreativitást.

 

Rózsakvarc

A rózsakvarc a szeretet köve, a család közelségét, a kedvessel töltött romantikus pillanatokat jelenti. Ez a kő nyugalmat hoz a rossz időszakok idején, segítségével képessé válunk átértékelni a szépség fogalmát. Ha megsértenek, ha neheztelsz valakire, a szelíd rózsakvarc segít kiüríteni a negatív gondolatokat és melegséget, gyengédséget ébreszt benned, hogy el tudd fogadni a szeretetet és újra tudj teljes szívvel szeretni.

A rózsakvarc megtanít arra, hogy szeresd, elfogadd önmagad, észrevedd saját jó tulajdonságaidat és biztosítja, hogy melegszívű, szerető lelkek társaságára találj.
Az igaz szeretetet képviselő rózsakvarc békét, elfogadást, gyógyulást és ragaszkodást hoz. A kő segít megbocsátani és elengedni a régi mintákat, amelyek visszatartanak a szeretettől és felszabadítja az elfojtott érzéseket.

 

Aventurin

 

Az aventurin nyugtatja a szívet, feledteti a gondokat, segít új lehetőségekké alakítani az előnytelen helyzeteket is.
Az aventurin ősidők óta a jószerencse köve. Segít észrevenni a lehetőségeket, tudatosítja, hogy az Élet tartogat valamit a Te  számodra is.

Az aventurin teljesen új körülményeket és elképzeléseket hozhat neked, vagy más szemszögből mutatja meg mindazt, ami eddig is előtted volt.

Segít felismerni az alternatívákat, lehetőségeket, különösen a mások által nyújtottakat. Összekapcsolja egymással a szellemi és az érzelmi testet. Az aventurin csillapítja a haragot és az ingerültséget. Elősegíti a fájó érzelmek gyógyulását, képessé tesz arra, hogy a szív parancsa szerint éljünk.

 

Hegyikristály

A hegyikristály elősegíti a lelki harmóniát, megkönnyíti a lelkivilág feltárását. Gyógyítja a lelki sebeket, kiegyenlíti a lelki diszharmóniát.
A hegyikristály a legszélesebb körű tudáshoz és bölcsességhez vezet. Ez a kő mindenkinek való, aki lelke legmélyén az igazságot keresi, és alapvető kérdésekre szeretne választ kapni!

Ez a kvarc növeli spirituális energiaszintet, és bárhol használva a megfelelő, jótékony hatást fejti ki, szabályozva ezzel testünk finom energiaáramlását, fokozza a nyugodt éberséget. A hegyikristály felszabadítja a jelenlegi és az elmúlt életeinkből származó eltemetett emlékeinket és segíti a pszichikus, vagy látnoki képességek és a tudatosság fejlesztését!

A hegyikristály mindig annak az energiának a rezgésszintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotba hasznosítja, hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulása elé.

Tisztítja és erősíti a szerveket és a finomtesteket, mélyrehatóan megtisztítja a lelket is, ezen kívül a fizikai dimenziót összekapcsolja a tudattal.

 

Citrin

A citrin elősegíti a kapcsolatépítést akár üzleti ügyekben, akár a magánéletben. Segít, hogy mindenből levonhasd a saját következtetéseidet. A citrin hozzásegít ahhoz, hogy elsőbbségben részesítsd kapcsolataidban a lelki harmóniát és a kulturális érdeklődés hasonlóságát.

Ha megrekedtél a hétköznapok taposómalmában, a citrin ad egy olyan „ lökést „, ami új irányba indíthat el.
A citrin nagyszerű segítséget nyújt az újrakezdésben akár a kapcsolatokról, akár sikerekről van szó. Ha hallgatsz saját belső intuiciódra, erre alapozva a citrin segít megtalálni önmagad, életednek értelmét. Megkeményít a kritikákkal szemben és képessé tesz arra, hogy a megszokásból kitörve kifejezhesd saját egyéniségedet és kreativitásodat.

A citrin segítségével felkészülhetsz a kutatásra és arra, hogy a siker elérése érdekében képes leszel minden követ megmozgatni.
A citrin oldja az energiarendszer blokádját, önbizalmat, bátorságot, új életenergiát ad.

 

Ametiszt

Az ametiszt egy békés, szellemi kő, ami a magasabb világokkal való kapcsolattartást segíti elő. Az ametiszt csillapítja az önpusztító szenvedélyeket és függőségeket okozó viselkedésmintákat.
Új valóságot mutat anélkül, hogy öncsalásra biztatna.

Az ametiszt a feltétel nélküli szeretet köve, képes felébreszteni bizonyos médiumi képességeket is. Ennek a gyönyörű lila kőnek erősen spirituális és védelmező ereje van.
Az ametiszt egy magasabb tudatállapotra hangol, érzékenyen reagál és színváltoztatással hívja fel a figyelmet a negatív energiára. Ha éjszaka is használod, vagy a párnád  alá teszed, békés álmot biztosít, amiből sok mindent megtudhatsz, ha megjegyzed!

A kő bölcsességet hoz, spirituális szinteken megvéd, és a negatív dolgokat szeretetté változtatja. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot, támogatást nyújt az olyan helyzetekben, amelyekben vesztesnek érezzük magunkat.

Howlit

A howlit segíti a kitartást és erősíti az akaratot. Elősegíti a blokádok minden fajtájának leépítését a testben és a lélekben egyaránt.
Javítja a diplomáciai és kommunikációs készséget és a belátást.

A howlit kifejezésre juttatja a törekvéseket, legyenek azok akár spirituálisak, akár az anyagi világhoz kötődőek, és hozzásegít az elérésükhöz.
Türelemre tanít, valamint segít megszüntetni a dührohamot és a fékezhetetlen haragot. Egy marokkövet a zsebünkbe téve elnyeli a haragunkat, és bármit, ami ellenünk irányul. Lehetővé teszi a gáncsoskodásra és az önzésre való hajlam legyőzését, erősíti a pozitív jellemvonásokat.

 

Lápisz lazuli, más néven lazurit

Ez a gyönyörű kék kő hatalmas erővel rendelkezik. Őseink a királyi vérrel és Ízisz istennővel hozták összefüggésbe és az istenek védelme alatt állt, aki használta.

A lazurit segítségével magabiztosan és méltósággal tudod kifejezni magad. Segíti a szeretetteli, gondoskodó és támogató gondolatokat.
A lazurit fokozza a méltóság és az egyenrangúság érzését és elősegíti a valódi kommunikációt. Jótékony hatással van bizonyos okkult képességekre, ráhangol a társ igényeire és érzéseire is.
Általában a békét és a fizikai, mentális, emocionális és spirituális szinteket egyesítő szeretetet közvetíti.

 

Kalcedon

A kalcedon jó irányba befolyásolja a negativitást. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem merik kimondani, ami bántja őket, úgy is mondhatnánk „lenyelik” a sérelmeiket. Segít a lelki traumák feldolgozásában.
A kalcedon védelmet nyújt a rossz álmok és a negatív gondolatok ellen.

Eloszlatja az illúziókat és gyógyír a szomorúságra. Megnyugtat félelmi állapotban és mentális zavarodottság esetén is hatékony. A kalcedon évezredek óta az utazók talizmánja, ami elhárítja a baleseteket és szerencsétlenségeket, megvédi az otthont és a családot. A kalcedon a „ szónokok köve” , segít a kommunikációban és bátorságot, hitet ad ahhoz, hogy élvezhesd az életet.

 

Malachit

A malachit feloldja a lelki blokádokat, lelki egyensúlyt teremt. Tudatosítja az elfojtott érzelmeket, visszavezet a lelki harmóniához. A malachit rendkívül hatékonyan kezeli a negatív hozzáállást és segít, hogy megtisztulj valami kellemetlen és romboló hatástól.

Bátorságot nyújt egy teljesen új kezdethez! A malachitot felkészülten kell használni, mivel hatása alatt sem önmagad, sem másokat nem tudsz becsapni! A malachit segít, hogy őszintén szembenézz önmagaddal. Az erős érzelmek felszínre törésével régebbi foszladozó érzelmi szálak is megszakadhatnak! A malachit a mélységes együttérzés köve is.

A malachit figyelmezteti gazdáját a közelgő veszélyre. A legenda szerint a kő ilyenkor darabokra törik. Nagyon erős kő, bánj vele óvatosan! Minden erőt magához vonz, elnyeli a szennyeződéseket. A malachit segít, hogy képes legyél a változtatásra és haladásra az esetleges kellemetlenségek ellenére is.

 

Karneol

Ha ambiciózus és nagyon eltökélt vagy, vagy tudod, hogy a közeljövőben nagy kihívásokkal kell szembenézni, a karneol minden segítséget megad ehhez.

A karneol segít eljutni a legmélyebbre rejtett tartalékaidhoz, és képességet ad arra, hogy elképesztő pontossággal és a leghatékonyabb eredménnyel mozgósítsa a sikerhez szükséges erőket. A karneolnak köszönhetően kristálytiszta elmével reális célokat tűzhetsz ki önmagad elé, és segít, hogy hatékony módon hozd meg döntéseidet az életben.
Ha fásult vagy csüggedt vagy, a karneol tisztító erejével megérted, hogy nagyon jó dolgok várnak rád az életben.

A karneol a barátság csodálatos köve, általános védelmet nyújt a negatív dolgok és a múlt ártó hatásai ellen. Hasznos segítségedre lehet az olyan beszédek esetében, amelyek szakmai szempontból fontosak neked. A karneol az ősi hit szerint megvéd attól is, hogy kifürkészhessék gondolataidat és nagyon hasznos mindenféle befolyásolás ellen is. Védi az otthont a viharoktól (érzelmi viharoktól is) és távol tartja a haragot, gyűlölködést. Eloszlatja a halálfélelmet, erőt, bátorságot kölcsönöz.

 

Hópehely obszidián

A hópehely obszidián aktiválja az elfojtott tudati tartalmakat. Az obszidián minden változata erős védelmet nyújt használójának! Blokkolja és elnyeli a negatív energiákat. Ha csak magától a félelemtől félsz, elsősorban saját negatív gondolataidtól segít megszabadulni.

A hópehely obszidián erősíti az önmagadba vetett hitet és a segítségével szilárdan kapcsolódhatsz a Földanyához.

 

Jade

A jade segíti az önmegvalósítást, a tudattalan félelmek legyőzését, visszaadja a belső békét és nyugalmat, fokozza a kreativitást.
A jade elősegíti a pozitív gondolkodást. Segít értékelni és okosan használni azt, amid van.

A jade spirituális kő, kiegyensúlyozza az élethez való hozzáállást és rávilágít, hogy az igazi gazdagság pénzben nem mérhető.
A jade kő segít, hogy a jövőben ne aggódj semmi miatt. Segít eloszlatni a negatív gondolatokat. A jade segítségével önellátónak és függetlennek érezheted magad, tudatában lehetsz a rendelkezésedre álló forrásoknak és képes leszel ezeket fel is használni.

 

Rodokrozit

A rodokrozit elmulasztja a félelmeket, fokozza a hajtóerőt, teret ad a nevetésnek, a melegségnek és a játékosságnak. Ez a kristály összeköt a szerelmeddel, segítségével őszintén kifejezheted vágyaidat. Megtanítja arra, hogy minden érzésed elfogadható!

Felszabadítja az érzéseket és őszinteségre buzdít, általa képessé válhatsz kedvesen és határozottan nemet mondani olyan kérésekre, amelyek nincsenek kedvedre, de egyébként nem tudnál visszautasítani.
A rodokrozit segíti a kreatív munkát, a művészeti, képzőművészeti tevékenységeket és mindent, amihez tiszta szenvedélyre van szükséged.
Ez a gyönyörű meleg rózsaszínes kő bizalomra és szeretetre, szívcsakrád megnyitására ösztönöz.

 

Gránát


A gránát megvédi és tartósítja az energiaszintet. Valaha úgy hitték, hogy elűzi a démonokat és figyelmezteti viselőjét a közelgő veszélyre. Erősíti az auraburkot, így az általad kibocsátott rezgések elbátortalanítják a rosszindulatú személyeket, negatív behatásokat. Önbizalmat ad, általa önértékelésed pozitív irányba változik.

A gránátnak nagy hasznát vesszük különböző krízisekben. Különösen a kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget vagy amikor az élet darabjaira hullik szét, vagy trauma következik be. Fokozza, aktivizálja és erősíti a túlélési ösztönt, bátorságot és hitet ad a reménytelennek látszó helyzetekben. A gránát hatására a válság kihívásba fordul át. Nehéz időkben biztosítja a közösség támogatását.

 

energia vibráció

 

Ha úgy érzed, hogy a felsorolt kövek közül valamelyik, vagy akár több is – illetve az azok nyújtotta hatás – a segítségedre lehet, használhatod akár vegyesen felfűzve ékszerként, vagy egy, két darabot kiválasztva közülük. Marokkőként is használható, jó szolgálatot tesznek.

Ha már ismered a kristály programozást, bármelyiket választva saját, egyéni élethelyzetedre vonatkoztatva programozhatod a kövedet.

 

Ragadj meg minden lehetőséget, ami helyre állítja az önértékelésedet és tudd, hogy egyedi és különleges ember vagy!

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy és segítségre van szükséged, szeretettel hívlak, vegyél részt mini tréning sorozatunkon (ez nem a kristályokról szól!), ahol a holisztikus, az élet minden területére szóló, mindenre kiterjedő szemlélettel ismerkedhetsz úgy, hogy azokat meg is érted. Ez az önismereti tréning szintén online zajlik, személyes részvételt tehát nem igényel. IDE KATTINTVA olvashatsz róla bővebben.

Szeretettel kívánom, hogy találd meg önmagad belső értékeit!

Tovább…

Munkásságom és a weboldal támogatója: borkaszandal.hu

5 válaszok
 1. Kristálygyógyítás
  Kristálygyógyítás says:

  Köszönöm szépen a kérdést, e-mailben fogok válaszolni. Jelenleg korlátozott internet hozzáférésem van, amint hazatérek, írok.

  Üdvözlettel: Ágnes

 2. erzsebet szekelyne
  erzsebet szekelyne says:

  Szeretném kérdezni 39 éve vagyok diabétesz-es beteg az étrendbe az adagot nagyon figyelem és betartom napi 4-5 étkezést napi 2x1janumet tablettával így a cukor mérőm 5,9-7,6 ig megy föl , de csak reggeli előtt mérem mindig!Nagyon vigyázok,hogy mikor mit eszek és mennyit! Még is nagyon rossz ki hatása van már a lábaimra!!EZ volna a panaszom!! A KÉRDÉSEM ,hogy a hasnyálmirigyet milyen fajta kővel gyógyítható és hogyan éjszakára tegyem a hasamra vagy kössem a talpamra? mivel talp masszást tudok csinálni így tudom a talpamon hol van a hasnyálmirigy!! TISZTELETTEL!! VÁLASZT VÁROK!!!!!!!Üdv ! Székelyné!

 3. Szabo Tiborně
  Szabo Tiborně says:

  Koszonom,ismertetodetĂldott csodas napsugaras viidăm napot,neked!nagyon,sok,mindenre hasznălom,a nalad megszerzett tudas!ěn a kovek,nelkul,nem,tudnek,letezni,szinte,minden fontos,ko megvan!erot,egeszseget,nekedkkoszonom,a levelet!

A hozzászólások nincsenek engedélyezve.